Tijdens de 40 dagen bloggen reserveer ik mijn dinsdagse blogbericht voor een rondje jatten. Gepikte ideeën, die vind je hier. Ik lees bij andere deelnemers, ik kijk eens rond op hun blogs, en ik pik wat ik leuk vind om zelf eens te doen.

Blogster Babs maakte een lijst op met vragen voor de bloggers die meedoen aan #40dagenbloggen (uitleg vind je hier, deelnemers vind je hier). Zo hebben we nog eens wat extra inspiratie.

1. Stel jezelf en je blog eens voor in max 20 woorden. 

Anne – 49 – hertrouwd – 2 kinderen – 2 pluskinderen – #lililove – Gent – fietser – creatief – alittlebitofanerd – mobilhome – Frankrijk – muziekfanaat – taalnazi – paars – lente – het Meetjesland – frambozen – bloemetjesstof – doosjesliefhebber

2. Waarover ging je eerste blogbericht?

Ik meldde dat ik begon te bloggen en ik heette u allen welkom. Hoe origineel.

3. Veranderde je blog al van stijl en inhoud in de loop der jaren? 

Ja. Ik blogde eerst op het wordpress.com platform, na een paar jaar zijn we overgegaan op een eigen domeinnaam. Ik heb het lang bij lay-outs met veel zwart gehouden, maar toen ik mijn bijberoep startte, hebben we het hier omgeturnd naar andere kleuren. En een mooi eigen logo, gemaakt door Tine.

De inhoud is ook geëvolueerd. Ik blogde vroeger over de kinderen, maar toen ze groter werden, voelde dat niet meer zo goed. Waarna ik een tijd iets gedaan heb met weekmenu’s en zo. Toen lag de boel weer stil, en daarna ben ik beginnen bloggen over alles wat me interesseert, en dat is toch wel een breed spectrum. Bij de laatste verandering van de lay-out ben ik ook volop gebruik beginnen maken van foto’s.

4. Wat wil je graag nog bijleren om je blog te verbeteren?

Fotografie interesseert me, ik zou er wel iets over willen bijleren, maar ik zou niet weten wanneer.

5. Als je slechts één blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welke zou dat zijn?

Da’s wel een moeilijke. Mijn Wie pagina is het meest informatief over mezelf, en bevat veel links naar blogposts waar ik content van ben, dus die zal het dan wel zijn.

6. Op welke (blog)skill van een andere #40dagenblogger ben je stiekem jaloers?

Soms ben ik een beetje jaloers op mensen zoals Elke of Kelly, die met een ogenschijnlijk ongelooflijk gemak schrijven, die net die juiste toon weten te vinden, niet overdreven vlotjes maar grappig en origineel en vooral ook goed geschreven.

7. Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren?

Ik ben momenteel niet echt aan samenwerkingen, omdat ik niet weet of ik voldoende energie ga hebben om aangegane beloftes na te komen.

8. Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal?

Ik blog over het algemeen in het weekend, op zondagochtend zet ik een paar berichten klaar voor de komende week. Bij veel inspiratie plan ik op maandag, woensdag en vrijdag een bericht in, bij minder inspiratie op dinsdag en donderdag.

Tijdens deze #40dagenbloggen maak ik in de loop van de week een planning voor de week erna, begin ik op donderdag met mijn week in beeld bericht voor zaterdag, en begin ik daarna stilaan berichten op te stellen voor de week erna. In ideale omstandigheden staan die allemaal klaar tegen zondagavond, met eventueel hier of daar nog een foto die moet toegevoegd worden, of de tekst die nog eens moet nagekeken en aangevuld worden.

9. Wat is je ultieme blogessential (naast je computer)?

Onze server waarop mijn foto’s staan. Een archief dat teruggaat tot 1999, en de foto’s van mijn telefoon komen er ook op. Ik zit heel vaak te grasduinen in onze map met foto’s.

10. Welke deelnemers aan de #40dagenbloggen volg je op de voet en lees je zo vaak als mogelijk?

Bovenvermelde Nenoo en Tales from the Crib (die ik al langer lees), Zeg maar Babs (waar ik deze vraagjes haalde) lees ik ook graag, de zeer veelzijdige creativiteit van PriePraat zie ik ook graag passeren, en de juffrouw van de Folies lees ik ook graag. Er zijn er nog die ik recent ontdekt heb (Mijn Kwintessens? second part of my life? Perfect Imperfect?), maar ik vind ze nu even niet in de wirwar van nieuwe blogs in feedly.

11. Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40dagenbloggen? Hoe pak je het aan? En zou je volgend jaar weer meedoen?

Voorlopig gaat het zeer goed en droogt de inspiratie niet op. Integendeel, ik zie me nog wel een tijdje door te gaan op de ideeën die in mijn hoofd zitten. Ik had wat schrik, want eind maart leek echt wel nog verschrikkelijk veraf, maar ondertussen zijn we 20 maart (16 maart als ik dit schrijf) en lijkt het niet meer zo’n ondoenbare taak. Ik amuseer me ermee, ik weet dat het voor sommigen behoorlijk veel is om lezen, maar ’t is niet anders. Ik probeer de blogposts niet te lang te maken (ook omdat er toch wel behoorlijk wat tijd kruipt in langere teksten), maar dat lukt niet altijd (zoals nu, ha).

In Simplenote maak ik per week een planning van wat ik wil doen de komende week. Ik heb een aantal vaste rubrieken waar ik ook in Simplenote inspiratie voor verzamel, en dat vergemakkelijkt het wel. In het weekend zet ik zoveel mogelijk berichten klaar, ik heb toch wel graag het rustgevende gevoel van berichten die klaarstaan. Ik probeer tussendoor foto’s te maken, meestal met mijn telefoon, of ik vraag ook al eens aan vrienden en kennissen of ik een foto van hen mag gebruiken. Of ik doorzoek mijn archief (kruipt ook veel tijd in, soms heb ik een idee van een foto die ik wil gebruiken, maar moet ik bedenken van wanneer die dateert, en dat is niet altijd even simpel).

Of ik volgend jaar weer wil meedoen, weet ik nog niet. Momenteel ben ik thuis, waardoor ik veel tijd en goesting heb om dit te doen. Moest ik volgend jaar weer werken, betwijfel ik of ik hiervoor de energie zou hebben.

12. Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven.

Nog 10 dagen te gaan, dat is goed te doen! Is er echt geen inspiratie, plaats dan eens een leuke foto zonder tekst. Of ga eens lezen bij de collega’s, om wat inspiratie op te doen.

13. Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent… het leven zoals het is!

Avondschemering, gezellige lichtjes, laptop, zetel, dekentje…

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: