Maak een cheat sheet die je lezers kunnen printen, een checklist voor je op vakantie vertrekt? Veggie koken? Zorg voor een leuke printable en zet er je logo op, zodat mensen altijd aan je denken als ze hun koelkast passeren. (pagina 202, opdracht 11)

Ik zat een beetje vast met het #projectblogboek. De komende opdrachten zijn allemaal zo arbeidsintensief, ik wist niet goed wat ik ermee kon, ik had wel ideeën maar zag die al niet meer zitten voor ik eraan begon, enzoverder, enzovoort. Nog zo’n teken dat het me allemaal niet goed afgaat momenteel, als ik geen creatieve omwegen meer zie, als ik blijf steken in de modder van mijn gedachten.

Tot ik dinsdagnamiddag dacht: ik kom altijd op zo’n punt waar de opdrachten me niet liggen, en dan blijf ik steken en zit er weken over na te denken en kom niet verder. Kom, hup, bedenk eens wat. En lo and behold, dat lukte opeens toch. Die cheat sheet, ik had ineens een idee. Een paar andere arbeidsintensieve opdrachten sla ik misschien nog wel over, maar we gaan weer vooruit.

Die cheat sheet namelijk, daar had ik opeens een idee voor. Iets wat we zelf ook wel kunnen gebruiken. We zijn onze vakantie aan het plannen, de route ligt in grote lijnen vast, er zijn wat campings en camperplaatsen geboekt, er zijn wat lijstjes van wat mee moet (en waar ook overbodige dingen van geschrapt zijn, leren uit ervaring noemen ze dat denk ik), we hebben een hoofd vol Frankrijk en zon en zee en meer en bergen en dalen en wegen. We hebben er zin in! We tellen af!

En toen dacht ik: hahaaa, ik maak een cheat sheet met wat er allemaal moet gebeuren voor we vertrekken met de camper. Het dagelijkse vertrek. Er zijn zo van die dingen die je moet controleren voor je vertrekt, om situaties te vermijden die gaan van slapstick tot puur schade aan je camper. Dat je bestekschuif niet openvalt tijdens de eerste bocht bijvoorbeeld. Raampjes dichtdoen. De waterpomp afzetten. Of nog zo’n belangrijke: elektriciteitskabel uittrekken. Heel belangrijk.

Na een paar dagen heb je zo je routine (in het begin echt na scha en schande, bij wijze van spreken), en doet elk z’n deel. Alles opruimen, kastjes controleren, ramen en luiken controleren, rondje langs de buitenkant van de camper, … maar vooral de eerste dagen moet die routine zich nog installeren, en kan je dus wel iets met een cheat sheet.

Dus: hier staat ie, de cheat sheet voor de camper. Veel plezier ermee, en hopelijk heb je er wat aan!

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?