Deel je vijf favoriete Youtubefilmpjes. Maak er een reeks van: je vijf favoriete trieste/inspirerende/grappige (pagina 202, opdracht 10)

Ik ben de serie “deel je favoriete Youtube filmpjes” wonderbaarlijkerwijs nog niet vergeten. Deel 2: tutorials om zakjes te maken. Ik maakte de afgelopen weken héél veel zakjes, in die mate dat mijn huisgenoten zich afvroegen wat ik daarmee zou doen. Voor een aantal had ik zelf al een invulling in gedachten: zakjes voor de letters van mijn lichtbak en van het letterbord dat ik voor mijn verjaardag kreeg, en ik wilde in ieder geval zakjes om mee te nemen op vakantie, waarin vervelende kleine prullen kunnen: kabels, kaartjes allerhande, enkel geld… Daarnaast mochten de kinderen er ook uit kiezen tijdens ons nieuwjaarsfeestje. En misschien houd ik nog wel eens een giveaway? Iemand te vinden voor een giveaway op mijn blog?

En verder heb ik er dus veel mee geoefend. Ik kan eindelijk de flapjes aan de zijkanten goed maken. Het was een goede oefening in nauwkeurig naaien, en in ritsen insteken. Ik heb ondertussen ook een snijmat en rolmes, en daarmee heb ik ook vlijtig kunnen oefenen.

In ieder geval, ik maakte er verschillende soorten en gebruikte verschillende tutorials.

De eerste is die van een Amerikaanse madame die quilt en hier toont hoe ze een simpel ritstasje maakt. Ze kwekt er lustig op los en dat kan overkomen van amusant tot irritant, maar ze vertelt wel heel veel interessante dingen. Kwek!

Hey it’s Vanessa the crafty Gemini! OK dan! Maar het driehoek-zakje is de max: zit op een half uur in elkaar, en ziet er zalig uit. Ik maakte er een zestal. Oeps.

De dames van deze filmpjes zijn allemaal zeer Amerikaans, maar de uitleg is goed en de zakjes zijn mooi. Deze make-up bag is ook mooi, en de uitleg heel goed. Mijn resultaat lag behoorlijk dicht bij wat je in het filmpje ziet.

Een gelijkaardig filmpje, maar dan zonder woorden. Kan je zelf kiezen wat je het leukst / gemakkelijkst / minst irritant vindt.

Dan hebben we hier nog eens onze crafty Gemini met een zakje met twee ritsen. Zeer gedegen uitleg, gemakkelijk en praktisch zakje.

Yep, ik heb al deze zakjes (sommige meer dan 1 keer) gemaakt, en ik toon ze in een volgend blogbericht!

 

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?