Ik haalde nog eens wat oude “staples” uit de kast.

Eerst het rechte rokje uit de Burda voor Beginners, patroon dat ondertussen helemaal aangepast is aan mijn noden. In een zwarte, gladde stof die ik kocht bij In den beer, omdat ik wel veel rokjes heb, maar weinig effen rokjes, en dat is niet echt praktisch. Dus, nog een zwart rokje. Ondertussen al eens gedragen op een feestelijke gelegenheid.

En dan nog een zwart shirt. Dit wordt een donkere blogpost.

Ik had nog een overschot liggen van zwarte stof die ik in Ronse kocht, beetje rek, niet de beste kwaliteit maar wel met een mooie structuur. Dat combineerde ik met een broderie stofje dat ik eens wilde proberen.

Als basis het Deer & Doe Plantain patroon dat ik wel vaker gebruik. Bovenkant structuurstof, onderkant broderie.

Daarvan gebruikte ik de volledige stofbreedte en rimpelde wat, want deze stof rekt niet. Ik verving de lange mouwen door korte mouwen met een boordje.

Overal ging ik voor mooi afgewerkte dubbel gestikte naden.

Ik lockte de zoom en werkte die niet verder af.

En verder was er ook nog een zwart jurkje. Met stof met een ingeweven motief van bij Driessen Stoffen, synthetisch en rek. Lekker comfortabel en warm.

Het was lang geleden, maar ik haalde nog eens het Burda 7828 patroon boven, met de Mina Dotter hack zodat het kleed zonder lint kan. Ik ben niet zo aan linten, daar moet een knoop in en dat geeft dan een bobbel. Zeker als je er een vestje of trui boven draagt.

Ik ging ook voor iets korter, met dikke kousen of een legging onder vind ik dat best wel mooi.

Simpel en eenvoudig, everyone needs a little black dress.

(wel moeilijk te fotograferen, putje winter en al dat zwart!)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?