Gelukkig nieuwjaar! Ik wens jullie alle goeds en vooral een goede gezondheid in 2018.

Ik plaats deze week in volautomatische modus nog 3 berichten over kleren die ik de afgelopen maanden voor mezelf maakte.

Wat ik tot nog toe nog nooit gemaakt had, was een blouse. Ik had er geen nood aan, want ik draag dat niet echt graag. Vooral een blouse met een kraag, kragen zijn niet echt mijn ding.

Bij het bekijken van alle Colette en Seamworks patronen, zag ik ineens echter een blouse zonder kraag, de Aster blouse. Een mooi patroon, vond ik, en had ik daar toevallig niet een erg geschikte stof voor liggen. Een crepe stof die ik kocht bij Driessen stoffen, mooi van kwaliteit, de stof is niet te licht en ze valt zeer mooi door. Dus toog ik aan de slag.

Ik koos weer voor de Amerikaanse maat 10, en het model met lange mouwen, maar zonder plooien in het voorpand. En ik moet zeggen, ik ben tevreden van het resultaat.

Er zijn nog een paar werkpuntjes:

  • de sluiting van de kraag is niet mooi afgewerkt. Voornamelijk omdat ik de uitleg in eerste instantie niet begreep. Gelukkig vond ik een sewalong, en kon ik me herpakken, zodat het niet dramatisch werd. Maar het kan beter.

  • de mouwsplitten kunnen ook beter. Ik begrijp helemaal hoe het moet, het moet alleen nauwkeuriger en rechter genaaid worden. Ik koos ervoor om de mouwsplitten af te werken met een effen, katoenen stof, opdat ik beter zou zien waarmee ik bezig was. Dat heeft zeker zijn nut gehad, maar daardoor vallen mijn kromme naailijnen des te meer op. Oeps.

  • hier en daar is een knoopsgat weer betreurenswaardig in de soep gedraaid. Bah. (de knoopjes zijn wel de max) (en knopen aannaaien met de naaimachine is ook de max)

  • de manchetten zijn te nauw. Onthouden voor volgende keer.

Voor de rest: happy happy. Mooi model, de maat is goed, ik vind de stof de fantastisch, het draagt aangenaam. Er gaan er zo nog volgen. Als ik geschikte stofjes vind. Dan volgt er zeker ook nog eentje met korte mouwen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d