De laatste weken kreeg ik weer meer zin in naaien. Ik haalde een hele stapel stofjes naar beneden, en ik ga voorraad opgebruiken. Ik heb al heel veel gemaakt dat mijn blog nog niet gehaald heeft, omdat ik een beetje te tam ben om foto’s en blogberichten te maken. Ik zal met een paar verzamelberichten mijn schade wat inhalen.

Laat ons starten met een flinke portie Lililove. De baby groeit eruit, Lili wordt een peutertje. Een bommetje energie. Nog altijd even schattig. Nog altijd even zalig. Nog altijd mijn allerliefste vrolijkmakertje.

Van Lien kreeg ik voor de vakantie stofjes, nu zocht ik er patroontjes bij om pyjamaatjes te maken. Patroontjes die multi-inzetbaar moeten zijn, en die kunnen groeien met Lili. En zo vond ik er wel een paar.

Voor het truitje gebruikte ik het gratis Bobbinhood crewneck sweater patroon in maat 80/86. Zit wat wijd aan de hals maar ik vind dat niet erg: een pyjama moet vooral comfortabel zitten, en mag dus los zitten aan de hals.

Voor het broekje gebruikte ik een gratis legging patroon van Nap Time Creations, in maatje 18 maanden, maar ik zette er wel boordjes aan. Zo blijft het broekje mooier op zijn plaats zitten. Ook van dit patroontje ben ik erg tevreden, ik ga dit ook gebruiken als patroontje voor niet-pyjama-leggings.

Als eerste versie leverde dit een uiltjes-pyjama op, met boordjes in een bijpassend stofje dat ik kocht voor mijn shop. (een omgekeerde versie kan ik ook nog altijd maken).

Met Lili erin geeft dat dit schattige resultaat:

Daarna maakte ik een tweede pyjamaatje in een mooi giraffenstofje, en toevallig zat er in mijn schuif een bijpassend groen tricotje waaruit ik de boordjes kon maken. Ik deed geen aanpassingen. Het pyjamaatje is redelijk groot, maar op de groei is niet erg voor zo’n kleintjes. En de boordjes zorgen ervoor dat de handjes en voetjes vrij blijven.

Voor Lili’s verjaardag gingen we eens naar de Modecoupon om te kijken voor paneelstofjes. Dat werd niks, maar ik zag een supermooi stofje dat ik niet kon laten liggen. Dat werd nu omgetoverd tot een kleedje, waarvoor ik het patroon van het kleedje van mijn webshop gebruikte. De oranje stof voor de voering van het lijfje had ik liggen. (foto zonder zomen)

Ik versmalde de mouwtjes een beetje en die zitten perfect, het lijfje is aan de brede kant maar is zo wel goed op de groei. En of ze mooi is in haar kleedje! (er is nog een stuk stof over, en daar twijfel ik nog over: een shirtje, of een rokje. voor mezelf!)

Als laatste maakte ik nog een shirtje waar ik heel tevreden over ben, het zit als gegoten (zie foto bovenaan). Ook hier gebruikte ik een gratis patroontje van Nap Time Creations. Dit patroon begint vanaf 2 jaar, ik paste het aan de hand van het bovenstaande raglan patroontje wat aan naar 18 maanden, en voegde er boordjes aan toe. Janna en ik zijn nogal voor boordjes. Het stofje is een favorietje van de webshop, met toekans. Dit gaat nog vaak gedragen worden, denk ik. En het patroontje zal nog vaak gebruikt worden.

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?