Voor onze vakantie had ik mijn naaimachines netjes opgeborgen onder stofhoezen. Die zijn er lang blijven opzitten, tot een week of 2 geleden. Toen maakte ik een paar dingen waar ik zin in had, en sedertdien staan ze er weer werkeloos bij. De goesting ontbreekt, om te naaien moet je in form zijn en er zin in hebben, en dat ontbreekt momenteel een beetje. Niet getreurd, breien lukt wel momenteel, dus concentreer ik me daarop. Eens tonen wat ik onlangs maakte.

Een eerste is een zak om aan de zijkant van mijn bed te hangen, om mijn telefoon en bril in te steken. Ik had zoiets van Ikea, goedkoop maar ook niet erg esthetisch verantwoord, hangt aan mijn zetel en gebruik ik om mijn handwerkspulletjes voor dagelijks gebruik in te steken (schaartje, meter, haakpennen, breinaalden, iets om te schrijven). Ik wilde dat voor aan mijn bed, maar dan wel mooier. Missie geslaagd, vind ik. Binnenkant is een laken dat ik miskocht bij Ikea, synthetisch en voelt koud aan in de winter en ademt niet als het warm is. Maar is lekker zacht en ideaal voor hergebruik voor dit zakje.

Een pyjamabroek maakte ik ook. Bij de Modecoupon kocht ik knalpaarse punta di roma in de uitverkoop aan 4 euro de meter. Ik heb mijn zalig patroon van Burda van de Corinne yogabroek (ik krijg bubbels van yoga maar dit is perfect als pyjamabroek), ik mocht een maat kleiner maken dan de vorige 2 die ik maakte (die nu een beetje om mijn lijf zwabberen maar toch nog best lekker zitten) en ik vind dit dus echt een fantastisch heerlijke broek om te dragen.

(het is eraan te zien dat ik voor geen meter goesting heb om foto’s te maken en te bewerken, maar dat moet allemaal kunnen, vind ik)

En dan, het breiwerk. Ik had voor de vakantie het idee om een zwarte, losse trui te breien. Ik vroeg advies aan Angelo van Wolnut, en die raadde me voor het patroon dat ik gevonden had een combinatie van Alpaca Bouclé en Brushed Alapaca Silk aan, beide van Drops. Het patroon deed hem een beetje denken aan deze truien, namelijk. (kijk naar die prijzen! aaargh!)

Ik kocht, liet alles nog wat liggen omdat het de bedoeling was dat ik op reis zou breien (het patroon dat ik koos is namelijk zeer simpel en rechttoe rechtaan breien is altijd een goeie zaak tijdens de vakantie). Uiteindelijk duurde het tot ruim na de vakantie voor de trui klaar was.

Toen bleek dat ik me lichtjes misrekend had en dat de mouwen gelijk 20cm te lang waren. Hm. En dat ik hem eigenlijk feitelijk te breed vond ook. En dat ik toch (ik weet dat eigenlijk feitelijk op voorhand maar ach) die randen onderaan niet zo leuk vond, daardoor gaat de trui wat bollen en eigenlijk feitelijk hou ik meer van recht.

Maar, máár: Lies vond de trui echt echt mooi, dus zette ik me toch aan het zeer netjes inkorten van de mouwen, en is de trui voor Lies. Ik bestelde ondertussen wol bij, en ga voor mezelf een tweede exemplaar breien zonder boorden breien, het lijf ook wat smaller maken en eventueel ook iets langer.

En met dat Lies de trui met plezier gaat dragen, ben ik toch wel blij met het (superzachte en aaibare) resultaat.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?