Vorige week zaterdag maakten we een familieuitstap naar het Harry Malter park. We wilden er al lang eens naartoe, en eindelijk kwam het er eens van. Samen met schoonzus en -broer Sofie en Jan, en de kindjes Vif en Guz. Later kwamen Janna en Lili er nog bij, en tot ons groot plezier zakten ook Milan en Sara nog af naar het park.

Het familiepark Harry Malter is gericht op jonge kinderen, die er hun hartje kunnen ophalen. Diertjes kijken: wasberen, stinkdieren (bloempje!), stokstaartjes, stekelvarkens, hertjes en geitjes (waar je kan tussen lopen), een paviljoen waar je tussen de aapjes kan lopen, en nog veel meer. Een grote draaimolen, een huifkar en treintje om een ritje mee te maken, en ook kamelen waarop je een toertje kan doen. In paddenstoelenhuisjes kijken, een grote speeltuin, bootjes varen… meer moet dat echt niet zijn.

Het Harry Malterpark is ook een plaats vol vergane glorie, het is allemaal wat oud en versleten, smoezelig en aandoenlijk, de circusvoorstelling is bij momenten zo fout dat het grappig wordt (maar jammer genoeg ook wel veel te luid voor kleine kindjes)… ik hou van dit soort plaatsen waar niet alles blinkt en mooi is.

Het gezichtje van Guz toen hij op de kameel zat was echt wel meer dan geld waard, jonge kinderen amuseren zich gewoon te pletter in dit park. En voor de ouders is het relaxed, geen lange wachtrijen, je kan op je gemakje door het park sloffen en er een ontspannen dag van maken.

Heb je kleine kinderen, moet het er niet allemaal perfect en gelikt uitzien, en wil je een rustig dagje uit? Harry Malter is uitermate geschikt daarvoor! Josie omschrijft het perfect: Maar weet dat het een park is met “een hoek af”, waar een klein beetje fout het geheel net goed maakt.

Zie dat enthousiasme 🙂

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. wij hebben nog de tijd van de echte olifant gekend, maar dat behoort ook tot de vergane glorie. Wij hebben er ook vele uurtjes gespeeld met de kleinkinderen die toen in Melle woonden. Rijdt het treintje nog?

Zeg het eens?