Mijn laatste wapenfeiten voor de vakantie.

Voor Lies maakte ik een simpel (maar mooi) shirt in bordeaux tricot die ik kocht bij de Modecoupon. Voor de bovenkant (schouders, hals, mouwen) gebruikte ik het Deer & Doe Plantain patroon, de onderkant nam ik over van een shirt dat ze me gegeven had. Het is zeer mooi uitgevallen, het naaien ging erg vlot en ze staat er ook heel mooi mee. Deftige foto’s heb ik niet, alleen 2 foto’s gemaakt met mijn telefoon.

Daarna ging mijn queeste naar het perfecte zomerjurkje nog even verder. Ik had al het zwarte, en maakte daarna een volledig gevoerde versie in katoen. Maar: viel dat even tegen. Lijkt nergens naar. Hangt over mijn zetel te wachten op een eventuele make-over. Waar ik nog eens goed over moet nadenken.

Maar dan, ha, slaagde ik er tóch in dat (voor mij) perfecte zomerkleedje te maken. Een stofje van bij Driessen Stoffen: viscose dat een beetje aanvoelt als lichte, soepele katoen aan 3 euro de meter, hoera. Heel leuk stofje.

Ik nam weer als basis het Butterick B5812 jurkje, maar ik keerde terug naar versie B, zonder aangeknipte mouwen. Ik haalde er het eerdere kleedje bij waarvan ik zeer tevreden was, en baseerde me daarop voor eventuele aanpassingen van het patroon. Het rugpand knipte ik in 2 stukken (zoals voorzien in het patroon), het achterpand van het rokdeel in 1 stuk. Ik werkte overal af met een simpele zoom (geen geklooi met beleg of voering deze keer, ik had er geen zin meer in), en zette kamsnapjes op de sluiting van de rug.

En dat geeft: een eenvoudig kleedje in een heerlijk, luchtig stofje. Ik droeg het al deze week en kreeg niet anders dan complimenten.

En nu gaan de stofhoezen voor een tijdje over de naaimachines. Denk ik toch.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?