Verzamel een week lang foto’s van de leukste schoenen die je tegenkomt. (pagina 168, opdracht 7)

Ik doe het een beetje anders, met een beetje verhaal.

Onlangs kocht ik immers nieuwe schoenen, en daar ging een beetje zoektocht aan vooraf. Het ding is: mijn schoenmaat hangt een beetje tussen 40 en 41, maar met mijn steunzolen heb ik standaard maat 41 nodig. En ik vind dat irritant groot.

Optische effecten. Als ik mijn bril draag, dan heb ik zo heel erg elegante voetjes maat 37 of zo. Heb ik mijn lenzen in, dan heb ik standaard weer die gigantische maat 41. En ik vind dat irritant groot, zei ik dat al?

Lage schoenen, ik vind het niet mooi. Enkellaarsjes en korte laarsjes, çava nog. Nu kocht ik me een tijdje geleden een paar mustangs, en ik vond ze wel mooi, behalve dat die witte neuzen me na een tijdje de ogen toch weer uitstaken. Daardoor valt die irritant grote maat 41 weer zo op. En ik had me toch weer laten vangen aan lage schoenen. Ze zien er zo groot uit. En ze waren net wat te sportief voor onder een groot deel van mijn rokjes.

Dus, ik wilde een paar zwarte, sportieve, enkelhoge schoenen. Helemaal zwart, dus ook de veters en de neuzen en de zolen. Mijn zoektocht bracht me uiteindelijk bij deze mooie Converse:

Gekocht, en content van. Alleen vind ik ze nog altijd groot. Snif.

Tijdens mijn zoektocht werd ik wel wat afgeleid en kwam ik deze schoenen tegen:

Zalig! Maar niet te vinden in Europa en ik heb geen zin in invoertaksen dus yeah, whatever. Kwijl.

Nu had ik de laatste twee jaar voor dagelijks gebruik een heel mooi paar kickers, een paar schoenen dat je eigenlijk niet met kickers associeert. Een kort laarsje in Jane Austen stijl, met een hakje.

Nu ben ik geen hakjes-mens en hangt dat hakje dus mijn slets uit, en ga ik in het najaar op zoek naar een paar platte laarsjes. Een eerste zoektocht geeft al aan dat het niet makkelijk gaat worden, vinden wat ik zoek. Ik wil eigenlijk zoiets:

Maar dan in het zwart! Zwart! Geen kleurtjes. Daim is wel wat ik wil, zoals hier. Maar ze moeten nog ietske hoger zijn. Ik vind dat nergens. Behalve dit paar waar ik gillend enthousiast van word maar waarvan de meeste mensen dan weer gillend weglopen:

Aaaaaaaaaaaaaaaah! New wave schoenen! Echte new wave schoenen zoals we ze dertig jaar geleden droegen! Zalig! Ik had er zo geen, ik had altijd veterlaarsjes, maar ook met die zalig puntige neuzen. Ik wil!

Maar ’t schijnt dus dat niet iedereen die even mooi vindt. Deze dan misschien?

Maar die hebben zo geen mooi puntige neuzen! En ze blinken! Zou ik gewoon mijn goesting doen en new wave schoenen kopen? Of blijven zoeken naar zwarte veterlaarsjes in daim?

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

    1. Door die punt geeft dat een ander optisch effect. Ze zijn wel wat langer, maar dat lijkt niet zo. Heel raar maar waar, ik heb jaren puntschoenen gedragen 🙂 Mijn mede-collega’s new wavers worden er helemaal nostalgisch van, haha 🙂
      Ik heb de helft van mijn issues met schoenen niet verteld. Zo is er eentje dat ik geen laarzen wil zonder veters, omdat dat grote vlak op mijn voet (niet gebroken door veters) mij weer het gevoel van gigantisch grote voeten geeft. Mihi. Maar wat een leuke schoenen op die site zeg!

  1. Hey Anne, als je mijn mening vraagt moet je je goesting doen en new wave schoenen kopen, ik vind de laatste een stuk mooier dan die puntige ervoor maar het is toch niet helemaal je dat. Dus verder zoeken in dit genre me dunkt. Veel succes!
    Ninke

    1. De puntschoenen zijn wel mijn favorieten hoor! Moest ik er nu nog vinden zonder gespen, dan was ik helemaal gelukkig 😀

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: