Het was vorige week de week der zotte naaisels. Vanalles door elkaar.

Het begon met het einde van de naaistuip voor Little Miss Lili: een bavet met lange mouwen. Van Andere Oma Nadine kreeg ik patroontjes, waaronder eentje voor een bavet met lange mouwen dus. Janna had er zo al een dure gekocht, ik vond dat ik het ook wel zou kunnen, nu ik een patroon had. Andere Oma Nadine diepte uit haar voorraad geriefjes en fleurig badstofje op. Waarbij ik het perfect passende stofje had voor de binnenkant (niet volgens het patroon, heb ik er zelf bij bedacht), en in mijn voorraad vond ik ook al perfect bijpassend knalgroen biaisband. Misschien wat nipt, maar kijk, perfect passend donkerblauw band had ik ook nog. Dus deed ik de mouwtjes in blauw, de rest in groen. Om af te werken nog 2 knalgroene kamsnapjes, en een etiketje aan de binnenkant. Ik moet nog wat oefenen op biaisband (deze bavetten zijn daar dus perfect voor), maar voor de rest: one happy camper. Ik nam maatje 86 en ze zwemt er nog een beetje in, maar dat komt goed. Little Miss Lili kan nu heerlijk smossen met haar banaantjes en boterhammen en koekjes en crackers.

Waarna ik overschakelde naar selfish sewing modus. Een meter zwarte stof, bedoeld als boordstof. Online besteld en niet kunnen voelen en oordelen: de stof bleek allesbehalve kwaliteit voor boordstof. Wel goed voor een kimono shirtje voor mij met het gratis patroon van MariaDenmark.

Een meter paarse katoentricot: effen paars rokje. Gewoon stof dichtnaaien, zoom erin, rekker erin en that’s that. Meer moet dat niet zijn.

Overschot van de paarse stof, ha tiens, daar krijgen we nog net een onderbroek uit. Maatje kleiner dan vorig jaar wegens bijna 10 kilo lichter, experimenteren met rekker en steken, vrij goed gelukt allemaal. Foto van ergens tijdens het naaiproces.

In mijn Facebook herinneringen zag ik dan een pin langskomen voor een balaclava. Gratis patroon. Oh! Ja. Meneertje Mertens vindt het koud op de fiets ’s morgens. Ik ben al druk bezig met zomerdingen, maar een wintermuts kan er nog wel af. Niet dat hij die nu nog zal dragen, maar ik wil dat nu eens proberen. Fleece heb ik nog liggen. En kijk, of dat lukte zeg! Denk dat ik voor de eerste keer iets geslaagds maakte zonder deftige werkbeschrijving. En dat ding zit nog goed ook. Ha! En is nog klaar binnen het uur ook! Ha! Ha! Ik denk dat er volgende winter nog een paar een gangstermuts mogen verwachten!

En dan toon ik nog eens iets mislukts van de weken ervoor. Ik zag, ook al in mijn Facebook herinneringen, leuke slofjes. Ik vind leuke slofjes leuk. Ik wil dat altijd hebben. Ik ga dat eens proberen! Ook zonder werkbeschrijving, met foto’s. Ik heb het uiteindelijk voor elkaar gekregen, maar het trekt op niets. Met teststofjes, dat wel, dus die kleuren moet je even wegdenken. Maar het model zit ook niet goed. Ik heb er 2 gemaakt, na elkaar, de tweede is al iets beter dan de eerste, maar neen, dat komt niet goed. Een afgevoerd project dus. Ik heb zo ook al wat slechte ervaringen met baby booties voor Lili, dus ik denk dat het concept footwear niet voor mij weggelegd is.

Foto’s gemaakt met mijn telefoon, de foto van Lili is gemaakt door Janna.

(ik zet dat hier allemaal op mijn blog omdat ik die zelf ook gebruik als archief, om eens te kijken welke maat ik voor wat gebruikte, welk patroon, vanwaar de stof kwam etc…)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?