Wat heb je geleerd van je moeder, je oma, je vader? (pagina 146, opdracht 14)

Als er iemand in het water springt, ga je er dan achter springen? 

Waarover het ging, ik weet het al lang niet meer. Het was in mijn tienerjaren. In de middelbare school, of in het hoger onderwijs. Ik wilde iets, en zei dat de anderen dat ook deden (het kan wel over brossen gegaan hebben). Mijn ma voegde me droog bovenstaande opmerking toe, en ik stond met mijn mond vol tanden. Tja, heb je daarvan terug?

Het is me altijd bijgebleven. Moet je persé doen wat een ander doet? Of doe je wat moet? Of je eigen ding?

Soms denk ik er nog wel aan terug. Het was een heel terechte opmerking.

Nog zo eentje?

Legt keer uw handje op uw hoofdje en kijkt wat eronder zit. 

Ahahaha. Ja. Doe dat eens.

(deze was niet van mijn ma maar van de buurvrouw)

(foto hierboven van mijn ma genomen aan de Volga in Kostroma, begin augustus 2016, door Herman)

(foto van mijn ma op de voorpagina genomen vorig jaar in Santa Monica, Los Angeles, ook door Herman)

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

5 reacties

  1. Oh, zo van die volkse ‘spreuken’ die ze tegen kinderen zeiden 🙂 Ik herinner me nog goed twee van die uitspraken van de schoonmaakster bij ons thuis, die regelmatig op ons paste: “Kom hier, dat ik u opraap” (als we gevallen waren), en “pas op of ik steek uw hoofd tussen uw twee oren” (ik veronderstel dat dit ter sprake kwam als we niet zo goed luisterden). En opmerkelijk, als kind maakte dat indruk – als volwassene klinkt het maar eigenaardig 🙂 )

    1. Er staat een foto in het blogartikel, de andere foto staat op de voorpagina van mijn blog, momenteel in de “slider” bovenaan.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: