Waar heb je spijt van? Wat zou je anders doen in de liefde, in zaken, in de opvoeding, in studies? (pagina 146, opdracht 1)

regrets

Waar heb ik spijt van, in de 48 jaar die me ondertussen te deel vielen. Ik probeer bewust niet al te veel spijt te hebben. Niet teveel achterom te kijken en me dingen te beklagen.

Ik zou kunnen spijt hebben van mijn eerste huwelijk, met de ogen wijd open beging ik een fout. Maar ach, spijt. Ik heb er 2 prachtige kinderen aan overgehouden, die zou ik nooit willen missen. En een aantal levenslessen, die ik kan toepassen in mijn tweede huwelijk. Ik zal niet dezelfde fouten maken.

Waar heb ik spijt van in de opvoeding van mijn kinderen? Van niks, helemaal niks. Ik ben trots op die twee mooie mensen die ik opgevoed heb. A job well done, al zeg ik het zelf. Hierover geen valse bescheidenheid. Behalve misschien dat het niet allemaal mijn toedoen is. Beetje geluk gehad ook, met goede vrienden en goede scholen en zo. Maar toch: trots.

Waar ik wel spijt van zou kunnen hebben, is van mijn studiekeuze. Vooral die in het hoger onderwijs. Maar ach, spijt. Het is wat het is. Ik trek me uit de slag, met een beetje een vreemd parcours, wat scherpe bochten en kronkelige wegen. Maar dat maakt het net spannend zeker?

Regret is such an overrated feeling.

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?