Het was hoogzomer de laatste week, en hopelijk keert die hoogzomer nog terug, met veel heerlijk hete dagen. Maar toch ga ik het hebben over een gebreid wintervestje. Of dat nu past bij het weer of niet.

DSC_7145

Toen we op vakantie gingen, had ik plenty gerief mee om te haken en te breien. Een dekentje ging ik maken, en oei dat zou veel te snel af zijn, dus had ik nog wol verzameld voor een gebreid vestje en een gehaakte knuffel voor Lili. Het liep iets anders dan voorzien, en het dekentje was bij thuiskomst zelfs niet af. Dus werd het breien ook wat uitgesteld.

Maar kijk, het is toch af geraakt. Ik gebruikte het patroon van het Staf giletje uit het boek Jules & Julie. De wol die in het boek gesuggereerd wordt, is me te duur, en ik zocht bij Veritas een alternatief. Wat ik vond in Schachenmayer Merino Extrafine 120. Ook niet goedkoop, maar wel prachtige wol. In crèmekleur.

DSC_7141

Ik maakte een maatje 6 maanden voor in de winter, gebruikte naalden no. 3 voor de randjes en 3,5 voor de rest. Het in elkaar zetten ging al iets vlotter dan de vorige keren. Op een Facebook weggeefgroep vond ik grote stukken isomo, en zo kon ik de stukken ook mooi blokken. Na het in elkaar zetten blokte ik het vestje nog eens. Knoopjes kreeg ik weer van de Andere Oma van Lili.

Eenvoudig modelletje, mooi vestje. Gaat nog gemaakt worden!

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?