… onderbroek?

Ik heb lang getwijfeld of ik een blogpost zou schrijven over onderbroeken, maar toen ik met de laatste bezig was dacht ik: ach, waarom niet. Het zijn uiteindelijk maar onderbroeken, niewaar. En ze zijn zo leuk om te maken. Poepsimpel!

Ik zal eens een beetje uitleg geven. Om te beginnen is het een fantastisch project om overschotten op te gebruiken. Je hebt maar zoveel nodig:

DSC_1809

Dat is dus de breedte van mijn tafel (1m20 ongeveer) op een 40-tal cm, voor de maat Medium van een hipster patroontje (ik vond veel uitleg en het patroon op deze website). Ik gebruik het liefst stevige katoenjersey (dit hier is de overschot van een kleedje). Als je het een beetje handig aanpakt, geef het dit:

DSC_1811

En na het knippen hou je niet veel stof meer over.

DSC_1813

Zoals ik al zei, een onderbroek maken is poepsimpel, je hebt maar 3 patroonstukken:

DSC_1815

Je werkt de bovenkant van het middenstukje af, en daarna naai je de drie stukken aan elkaar:

DSC_1817

Voor het gemak naai je de zijkanten van het middenstukje vast, zodat je straks bij het plaatsen van de rekker alle naden mooi mee hebt:

DSC_1823

Waarna je de zijnaden van de onderbroek naait. (en waarbij slimme vergat een labeltje in te naaien, boehoehoehoe!)

DSC_1824 En dan is het einde al in zicht. Als je een beetje handig bent in het vastnaaien van elastiek, that is. Dat ben ik nog niet dus kost het laatste deel me nog behoorlijk wat tijd. Het begint wel steeds beter te gaan.

DSC_1826

Zo maak je dus een hipster. Heel erg simpel, en in een uurtje is de klus geklaard. (bij mij duurt het voorlopig nog wat langer, maar ik ploeter koppig voort, omdat ik weet dat oefening kunst baart – alweer – en dat er ooit zo’n moment komt waarop het vanzelf gaat en ik besef dat ik het onder de knie heb)

DSC_1835

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Ik snap je twijfels om over zelfgemaakte onderbroeken te schrijven. Omdat de industrie gebruik maakt van stoffen met meer stretch dan wij, lijkt het of onze maaksels veel groter zijn. Mijn eerste blogbericht over lingerie heette niet voor niets “zelfgemaakte slip of tent?”

Zeg het eens?