Het volgende op het lijstje babykleertjes waren deze schattige baby bloomers die ik op Pinterest vond. Ideaal ook om stofrestjes op te gebruiken, dacht ik. Ik twijfelde nog even of deze broekjes in katoen of jersey moesten, en ging dan voor katoen. Alhoewel jersey mijns inziens ook kan.

Omdat we toch nog niet weten of het een meisje of een jongen zal zijn, én omdat ik frullen niet mooi vind, liet ik de ruches weg. Simpel is mooi. De maat is 0 tot 6 maanden.

Een eerste versie maakte ik uit de stof die ik ook al gebruikte voor de baby booties. Het labeltje is gewoonweg zalig. En binnenin zit een maatlabeltje.

DSC_1504

Een tweede versie kon uit een overschotje van stof gebruikt voor een Kindle cover.

DSC_1551

En toen vond ik het eigenlijk vies tegenvallen qua gebruiken van overschotjes. Ik vind niet dat ik nu zó’n meisjesachtige dingen maak, maar toch, de meeste stof die ik heb, zijn net té meisjesachtig om genderneutraal te zijn. Bloemetjes, foute kleur, fout motief… er is altijd wel iets dat mij (of Meneertje Mertens, als ik zijn gedacht vraag) doet besluiten dat het niet kan. Het derde broekje werd gemaakt uit een grote lap (dus geen overschot) katoen, waarvan ik geen idee meer heb waar ik hem haalde.

DSC_1498

Cuteness overload,toch?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d