(een dagje vroeger gepost dan gepland, omdat de wilde weldoener van de stof morgenvroeg op reis vertrekt, en het gemakkelijker is om hier thuis nog eens naar de foto’s te kijken)

Ik dacht niet dat ik nog een kleedje zou maken voor Janna, maar kijk, mijn ma kwam af met een mooi stofje gekocht bij Stoffenidee in de Burgstraat in Gent. Of ik daar een kleedje voor Janna van wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat.

Het mooie stofje rekt niet, dus begon ik dan maar met een proefversie. Enkel het bovenlijfje, het rokdeel past sowieso. Zoals verwacht trok Janna een lang gezicht bij het zien van het proefstuk. Het was dan ook niet echt in haar favoriete kleur.

20160305_090536

Maar wel goed dat ik een testversie gemaakt had, want het lijfje was veel te klein.

Voor de definitieve versie voegde ik flink wat centimeters bij, vooral achteraan. Ik had een beetje schrik dat de armsgaten en mouwen wat te nauw zouden zijn, want naar mijn idee hadden we daar niet echt goed naar gekeken bij het passen. Tegelijk wilde ik er ook niet al te veel aan veranderen.

Het kleedje is en blijft het modelletje dat ik graag en vaak maak, dus het zat snel in elkaar. Met de overlock is het afwerken ook een droom. Mijn ma kwam nog een rits brengen, waarna ik het in één ruk afwerkte.

DSC_1434

Een dag later kwam Janna het passen en oef!! Het is helemaal goed.

DSC_1464

De armsgaten en mouwen zijn goed, en Janna is ook heel blij met het stofje en het motiefje. Hoera!

DSC_1468

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?