Blog over alles dat je zou doen als je vandaag de lotto won. (pagina 92, opdracht 8)

volkswagen

Moest ik de lotto winnen, ik ging meteen op zoek naar een huis. Een groot herenhuis, in de buurt van het MIAT in Gent. Een herenhuis ook dat goed geconserveerd is, met allerlei mooie oude dingen, chambrangs, rozetten, mooie ramen, mooie deuren, enzovoort.

Toen we nog veel kinders in huis hadden, zag ik het zo voor mij, hoe dat dan verbouwd moest worden. In de souterrain eventueel een garage, en de utilitaire ruimtes. Wasmachine en droogkast, serverke, grasmachine (want een tuin moet er ook bij natuurlijk).

Op de rez-de chaussée de woonkamer, de eetkamer en de keuken, die uitgeeft op een terras met een trap naar de tuin.

Eerste verdieping de master bedroom met ernaast een badkamer en een dressing.

Tweede verdieping 2 slaapkamers voor de meisjes, met daartussen een badkamer voor hen beiden. Op de derde verdieping hetzelfde voor de jongens.

Ondertussen zijn er al wat kinders het huis uit, staat er nog enen te trappelen om te vertrekken, dus mag het wel wat minder. Maar het mag toch nog veel zijn. Het mooie herenhuis, die droom, die blijft. Een naaiatelier, dat kan er ook wel in.

Met een tuinman, uiteraard, en wat personeel om het huishouden te runnen.

Ik zou natuurlijk ook kunnen investeren in een eigen zaak, een mooie en gezellige winkel op de Dendermondsesteenweg.

En ik zou eens goed kijken welk Gents initiatief ik zou kunnen ondersteunen: iets duurzaams, iets lokaals, iets met fietsen of met eten of zo.

En voor de rest, zou ik diep moeten nadenken.

Oh en ik zou op reis gaan, naar Australië en Nieuw-Zeeland.

En ik zou een mobilhome kopen.

En een oldtimer! Een camionette, een VW-camionette.

#projectblogboek

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: