DSC_0827

Ik heb het breien nog niet opgegeven, nog lang niet. Maar het gaat niet altijd naar mijn goesting. Ik kan erg regelmatig haken, maar bij het breien slaagde ik daar maar niet in. Tot ik met merino wol begon te breien. Ik kocht bij Dolce Lana voor een prikje 20 bollen zwarte merino wol (K4C Merino Fine). Die bleef een tijdje in de doos wachten op een bestemming.

Uiteindelijk besloot ik een heel eenvoudige cardigan te maken. Geen versieringen, geen speciale steken of patronen, gewoon rechttoe rechtaan jersey steek.

DSC_0831

Ik baseerde me op een patroon van Drops (ik kom uiteindelijk toch altijd weer bij hen terecht), en breide het model met lange mouwen. De ribbelsteek aan de randen liet ik zo, ik breide gewoon meteen jersey zodat de randen onderaan en aan de mouwen opkrullen.

DSC_0835

De knopenpat breide ik wel in ribbelsteek, die krult liefst niet op.

DSC_0838

En uiteindelijk istie heel mooi geworden, mijnen gilet. Heel simpel, heel regelmatig gebreid (hoera!), goede maat. Het enige wat me nog steeds moeilijk valt is de stukken netjes in elkaar naaien. Maar ook daarvoor zal oefening wel kunst baren zeker?

DSC_0829

En, gezien ik 20 bollen gekocht had… heb ik er nog meer dan 10 over en ga ik nog maar een trui breien ook…

Ketting van bij de BATjes

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?