Ik had al geruime tijd een mooie, paarse, gebreide stof liggen van bij In den beer. Om een trui van te maken. Er kwamen twee stofjes bij uit de uitverkoop van de Modecoupon, die er wonderwel bij pasten. Ze riepen ook om het shirt uit de Knipmode, iets wat ik graag maak en draag.

Maar de trui bleek uiteindelijk een stop (letterlijk, zoals in een fles) op mijn creativiteit. Hij draaide niet uit zoals ik het wilde, en lag op de leuning van de zetel te wachten op afwerking. Die niet kwam, want het was niet wat ik wilde.

De trui werd gemaakt naar een patroon dat ik al langer liggen had, de Butterick B5679. Ik maakte er al verschillende versies van, en nu koos ik model D, dat ik wat verlengde.

Het eerste probleem is dat ik de grote maten van dit patroon kocht, en dat dat eigenlijk de kleine moeten zijn. Ik zit een beetje op het randje, voor de zekerheid ga ik dan voor groot, maar ik mag toch wel wat kleiner denken als het over mezelf gaat (in termen van medium ipv. large, zeker als het om Amerikaanse patronen gaat).

Tweede probleem was de watervalhals, die niet echt een watervalhals werd maar een rommelig en bobbelig geheel. Het zou aan de stof kunnen liggen maar toch niet helemaal: de hals is te wijd aan de zijkant. Als je die wat naar binnen trekt over de schouders, valt de hals ineens toch mooi. Dus toch wel een beetje het patroon ook.

DSC_0402

Uiteindelijk heb ik het ding afgewerkt, de plooien die ook aan de hals lagen eruit gehaald en het zo al iets verbeterd. En zo is de stop uit mijn creativiteit en kan ik weer verder.

DSC_0396

Met twee shirtjes uit de Knipmode dus (het patroon dat mijn vriendin Hilde zo lief voor me overtekende), in leuke stofjes die mooi bij de trui, bij mezelf en bij het modelletje passen.

Makkelijk om te maken, instant gratification, en nu kunnen we weer aan het volgende denken.

DSC_0408

DSC_0409

DSC_0416

DSC_0419

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?