Ik lijk een obsessie te hebben voor vestjes de laatste tijd. Maar aan deze vestjes was ik al een hele tijd bezig. Ik had er al eentje af voor de zomer, en nu zijn er nog 2 af.

DSC_0128

Het patroon van dit vestje komt van de site van Drops, maar ik vind het niet meer terug tussen de berg patronen daar. Ik wijzigde wat kleine dingen aan het patroon. Zo liet ik de meerderingen voor de brede schouders weg, want in de eerste versie vond ik die wat te breed.

DSC_0135

Het breien heeft een hele tijd stilgelegen door een pijnlijke arm, waardoor ik uiteindelijk bij een kinesiste belandde. Zij vond dat dat breien niks te maken had met die peesontsteking (het beterde ook niet toen ik stopte met breien), dus begon ik met een blij gemoed opnieuw.

Ik gebruikte ook wol van Drops, Karisma. Eigenlijk ben ik er niet super tevreden van: het eerste vestje was uitgerokken na het wassen, en ik slaag er met deze wol niet in om gelijkmatig te breien. Wat wel lukt met de merino wol waar ik nu mee bezig ben, dus het ligt aan de wol. Ha.

DSC_0132

Sowieso is er altijd een verschil in kwaliteit, aanvoelen, rek en wat weet ik nog allemaal tussen de verschillende kleuren. Het grijs voelt wat ruwer aan, het paars is zacht, het blauw/paars is wat vaster en breide het gemakkelijkst. Hopelijk komt dit wat beter uit de wasmachine. (waarom ik die vestjes dan niet was met de hand? omdat ik daar een hekel aan heb, tiens).

DSC_0134

Mooie kettingskes van bij deBATjes.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?