Mijn naaiplek begint zo stilletjesaan heel hard op een echt atelier te lijken. Met de nodige naaimachines. Deze maand kwam er onverwacht toch een derde bij. Bij de Lidl werd een Singer overlock verkocht, en ik kon er verjaardagsgewijs niet aan weerstaan.

DSC_0114

Meneertje Mertens ging er eentje kopen na zijn werk, met in het achterhoofd een hele lijst andere Lidls waar hij kon gaan kijken moesten ze al uitverkocht zijn, maar bij de eerste Lidl in Deinze had hij meteen al geluk. Hoera! Later kochten we ook nog een led-lamp, waar ik ook erg blij mee ben.

DSC_0107

Meneertje Mertens heeft de machine ook voor de eerste keer ingeregen, met behulp van de handleiding en Youtube filmpjes (auf deutsch, ha). Met 4 verschillende kleurtjes, zodat we makkelijk konden vaststellen waar de mogelijke fouten zaten. Na een keer proberen, zat alles de tweede keer helemaal goed.

WP_20151009_001

Het eerste projectje lag al vrij snel vast: bij In den beer had ik een coupon 2-zijdige jersey gekocht, een kant lichtgrijs en een kant donkergrijs. Daarmee zou ik een Deer and Doe Plantain shirt maken, een veel beproefd recept. Een shirt om in te slapen.

En dat is behoorlijk goed gelukt, zo voor een eerste keer met de overlock. Heel goed gelukt zelfs.

DSC_0045

Zomen en hals afgewerkt met de coverlock en that’s it, een mooi shirt! (met overlocknaden in beige, rood, paars en blauw, haha)

DSC_0074

Collier: een gehaakte ketting van deBATjes.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?