Toen ik onlangs rondliep bij In den beer, zag ik ineens op de rollen stof een cardigan liggen. De stof was totaal mijn ding niet, maar het model? Ja, dat was het! Ik heb het vestje eens aangetrokken, en was het toen helemaal zeker: dat was het. Geen boorden, een mooie ronde hals… het patroontje (Burda 7183) werd voor me opgesnord en ik kocht het.

DSC_0102

Ik gebruikte alweer een goedkoop stofje van op het Stoffenspektakel. Niet duur, maar wel mooi, vond ik. En het vestje werd helemaal wat ik wilde. Een heel klein beetje nipt, maar het valt best mee.

Het patroon in een sluiting met rits (en eventueel ruches rond die rits, eikes), maar ik wilde knopen. Dus tekende ik er een knopenpat aan en dat was dat.

DSC_0093

Als liefhebber van zakken, stak ik ook nog zakken in de zijnaad. Die zorgen ervoor dat het jasje net iets minder goed valt, maar met je handen in je zakken merkt niemand dat.

Dit is het patroon dat ik zocht, dus het zal nog wel vaker gemaakt worden!

DSC_0091

Collier: mijn lievelingskettingske van bij deBATjes.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?