Ik had nog een groot stuk zwarte tricot liggen, en ik had effen t-shirts nodig. Dus: ik maakte 2 effen zwarte t-shirts. Een aansluitend t-shirt, en een los t-shirt.

Eentje van een patroon dat ik van mijn collega Sophie kreeg: New Look 6569. Een aansluitend shirt met een fronsje tussen de borsten. Heel makkelijk en simpel.

DSC_8187

Behalve dan dat ik echt geen bal verstond van de uitleg voor de frons. Uiteindelijk heb ik iets in elkaar gesukkeld, en ziet het er vanbuiten redelijk goed uit (which is what counts, isn’t it?), maar helemaal koosjer is het niet. Volgende keer doe ik het anders! (met een stukje elastiek bijvoorbeeld?).

DSC_8201

Het tweede shirt werd iets gans anders: iets helemaal los hangend. Hiervoor gebruikte ik het patroon voor de truien dat ik al vaker gebruikte, Butterick B6579, liet ik alle asymmetrische delen voor wat ze waren, en knipte ik er halflange mouwen aan.

DSC_8210

Allemaal erg vlotjes in elkaar gezet en daarna afgewerkt met de coverlock. De zomen onderaan vind ik nog steeds het leukst om doen, de armen en de hals zijn iets moeilijker maar dat marcheert toch ook wel redelijk.

DSC_8217

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?