Voor mijn verjaardag én nieuwjaar kreeg ik een nieuwe e-reader. Ik had een Kindle Paperwhite, en daar was ik héél blij mee. Ik gebruik die echt elke dag. Maar de nieuwe Kindle Voyage kwam, zag en overwon: gemakkelijk te gebruiken met één hand, en dat wilde ik wel.

Het verhaal van hoe we aan die e-reader geraakten, was er eentje met veel bulten: niet te bestellen in België, wachten, bestellen bij de Media Markt in Nederland, wachten, panne op de autoweg, wachten, met een vervangwagen toch naar de Media Markt in Bergen-op-Zoom, spurt de winkel in en uit, meneertje Mertens die zo een toertje in de Media Markt op zijn buik mocht schrijven, spurt naar huis. Gelukkig ben ik erg tevreden met de Kindle Voyage, na al dit gedoe!

Blijkt dat mijn oude zelfgemaakte hoesje niet past voor de Kindle Voyage, omdat de aan- en uitknop niet onderaan op het apparaat zit, maar achteraan.

Een beetje rondgekeken bij Amazon voor hoesjes: laat maar. Betaalbare hoesjes bij amazon.com worden niet geleverd in België, bij amazon.nl enkel pokkedure hoesjes. Ondertussen hebben ze blijkbaar wel goedkope hoesjes bij amazon.de maar goed.

Zelf maken dus! Een patroontje voor 6 euro gevonden op de Etsyshop (ha! mijn Etsy-debuut!) BirdifulStitches. Dit patroontje is niet voor de nieuwste Kindle gemaakt, dus was er enig rekenwerk te doen. Uit eerdere ervaringen weet ik dat ik daar niet echt in uitblink, dus maakte ik een testversie.

Die testversie is behoorlijk geslaagd: alleen zit de flap met de verkeerde kant naar buiten, maar op zich is dat niet zo’n probleem. De definitieve versie wilde ik ook wat kleiner. (als er iemand geïnteresseerd is: voor een klein prijsje mag deze weg)

oranje

Voor de definitieve versie gebruikte ik het balonnenstofje van bij Le Chien Vert dat ik al vaker gebruikte, en een stofje dat Janna voor me meebracht van de rommelmarkt op Dok. Ik maakte deze versie een centimeter kleiner, en nu zit de Kindle lekker “snug” zoals ze dat zo mooi in het Engels noemen. Deze keer zit het zakje vooraan met de verkeerde kant naar buiten, en achteraf besefte ik dat dit echt heel simpel was om op te lossen… dumbo. Maar goed. Ook zo is het mooi.

voyage

Daarna maakte ik nog een derde versie voor mijn telefoon, een heel stuk kleiner, ook met gekregen stofjes van een vriendin (de retro-ruiten-stof) en mijn schoonma (het binnenstofje). Zo kan ik mijn telefoon mooi wegsteken in mijn rugzak, en er nog een kabeltje bijsteken.

telefoon

Heel leuk: een projectje dat ik kon afwerken met stofrestjes en gekregen stofjes, de knopen komen ook uit mijn voorraad.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?