Neem een dag lang foto’s van alles wat je doet en maak er een plog of picturelog van (pagina 22 opdracht 12)

Gisteren was een goeie dag vond ik, om deze opdracht uit te voeren. Want deze dag zou een beetje anders dan anders zijn wegens gaan lunchen met het werk. Spannend! Alleen vergat ik toen foto’s te nemen en heb ik daarvan één miezerig fotootje. In ieder geval: mijn dag in foto’s!

picturelog (1)

Moest het klaar zijn in onze kamer als ik wakker word, dan zag ik dit. Vanop de rand van mijn bed. Pas wakker. Heel vroeg des ochtends.

picturelog (2)

Een leven waarin koffie geen prominente plaats inneemt: het kan. Maar die eerste tas is en blijft belangrijk.

picturelog (3)

Ochtendactiviteit.

picturelog (4)

Nog een ochtendactiviteit. Elke dag eentje.

picturelog (5)

De krant lezen.

picturelog (6)

Vertrekken naar het werk. Troosteloze straat, in januari.

picturelog (7)

Wachten op de bus.

picturelog (8)

Kunst in de bus.

picturelog (9)

Kijk. Die constructie waar die lichten aan hangen? Dat is de kraan die wou omvallen, een tijd geleden. Het onderstel staat er nog. En er staat een mobiele kraan. En rechts buiten beeld staat nog een vaste kraan.

picturelog (10)

Kijk.  De scheur is er nog altijd. Het is ook een scheur in de vloer, trouwens. Ge kunt er bijna doorkijken, naar beneden. De scheur is nog altijd niet stabiel: af en toe wordt ze nog wat groter. Ligt er wat puin op de vloer. Is er een plinttegel van de muur gevallen. Maar we moeten ons geen zorgen maken. We zitten in de goede kant van het gebouw.

picturelog (11)

Toen werkte ik een beetje, hadden we een lange vergadering, gingen we lunchen en viel mijn frank dat ik foto’s moest nemen. Oei.

picturelog (12)

Back at work. Iedere keer als ik dat papier zie, denk ik: jahaaaa, en op de andere verdiepingen ook niet, tiens! Regelmatig komt er boven iemand aangepuft met de melding: jullie lift is kapot! Ha, alsof wij dat nog niet wisten!

picturelog (13)

Wachten op de bus.

picturelog (14)

Meat is murder. Een deel van ons avondeten.

picturelog (15)

Zicht vanuit mijn bed. Einde van de dag.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?