DSC_5407

Ik maakte nog niet zo lang geleden een Deer & Doe Plantain shirt (gratis te downloaden patroon), en ik was daar heel tevreden van. Op het eerste zicht helemaal ok, na een beetje dragen toch wel een maatje te groot. Zoals zo vaak bij mij, uit schrik iets te klein te maken, maak ik het dan maar te groot.

Maar alla, heel tevreden, en ik wilde nog wel wat slaapshirts, dus hoppa, bestelde ik bij stoffen.net nog wat goedkope rekbare stofjes om slaapshirts van te maken. De aankoop viel goed mee, er zat één stofje tussen dat niet echt bruikbaar is om mee te slapen, maar ik zie er wel al iets anders mooi van komen.

Een paar dagen bandwerk, dat wat trager ging wegens op tijd en stond mijn bed moeten opzoeken wegens migraine (urgh) leverde 4 shirts op. Allemaal dezelfde maat, maar de verschillende stoffen leverden toch verschillende resultaten op door het rekpercentage.

shirtcollage

Het grijze en zwarte ribtricot geven een los hangend shirt. De grijze T-shirtstof geeft een aansluitend shirt. De grijze stof met horizontale streep geeft een shirt dat te klein is. Maar daar maken we Janna wel content mee. Hopelijk. Hier en daar nog een foutje met de boord aan de hals, de ene stof werkt toch makkelijker dan de andere. Maar het resultaat mag er wezen, ik ga lekker slapen.

DSC_5410

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?