DSC_5202

We blijven in de sfeer van de rechte rokskes van de Burda voor Beginners, zoals dat van nog niet zo lang geleden.

Ik had namelijk nóg zo’n stofje liggen met streepjes, zwart deze keer. En ook dat riep om een recht rokje. En dan was daar nog een mooi bordeaux stofje dat ik kreeg van Kristal van BAT, en dat riep ook om dat rokske. Bandwerk, ja, maar voor mij is het toch wel een fijn gevoel, het gevoel dat ik deze dingen nu echt meester ben. En het is ook mijn masterplan, eigenlijk, om een aantal patronen bij elkaar te zoeken waarvan ik content ben, met wat persoonlijke hacks, en goed op maat. En daar dan mee voort te doen. Want ik ga begot niet blijven patronen overtekenen!

Rokskes dus. Twee dezelfde rokskes maar in een ander stofje. Zwart, en bordeaux. Twee van mijn favoriete kleuren. (*)

DSC_5182

De foto’s trekken op niet veel wegens niet genoeg gestreken en zelfs had ik gestreken dan wellicht nog veel kreukels, but you get the idea.

Alles weer fijn gelukt, rits, lendenband, split… zalig. De zwarte stof naait gewoon ook zalig: is heel stevig maar niet te dik.

DSC_5184

De rits viste ik uit mijn voorraad en is een beetje dik maar dat vind ik net leuk, en ik ben nog steeds ongelukkig om de jeansknopen die ik liet liggen bij Veritas, maar de kamsnaps zijn ook goed. En daarbij, ik moet niet zagen, van die jeansknopen zou ik uiteindelijk toch nóg ongelukkiger worden want ik ben allergisch dus ik kan die niet verdragen.

DSC_5195

Het rood stofke was wat dikker, en daarbij heb ik behoorlijk gezweet op de lendenband. Uiteindelijk ziet die er langs de buitenkant heel behoorlijk uit, langs binnen is het ietske minder maar hey, who cares! Het is de binnenkant! Deze keer een goudkleurig kamsnapske (wegens geen ander kleur in mijn voorraad die ik erbij vond passen), en een zeer schoon passende bordeaux rits. Die ik ook weer probleemloos inzette.

DSC_5218

(*) helaba, zwart ís geen kleur!

Colliertje van deBATjes, comme toujours!

DSC_5222

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?