DSC_5119

Ik had nog een hoopje zeer goedkope stofjes (2,5€ de meter) liggen die ik kocht in de koophoek van Stoffen Artevelde, waarmee ik in één ruk 3 slaapshirts gemaakt heb.

Zeer goedkope stofjes van niet al te goede kwaliteit, en af en toe heb ik toch wel eens stevig gevloekt. Vooral het eerste shirt lijkt op niet veel door de kwaliteit van de stof. Die draaide voortdurend in mijn machine, en door het opkrullen mislukte de hals ook compleet.

Maar laten we beginnen bij het begin. 3 shirts, en ik had 3 patronen. Welke ik zou maken, hing een beetje af van de hoeveelheid stof, maar het leuke is dat ik de 3 verschillende patronen heb kunnen maken.

Uit het eerste stuk stof kreeg ik alleen een shirt met korte mouwen. Dat werd dus de Maria Denmark Kirsten Kimono Tee, een patroon dat gratis te vinden is op het internet. Voor wat het is, vind ik het best wel ok. Probleem was dat ik de halsboord niet gemaakt kreeg met de dunne krullende stof, en dat de zomen ook helemaal gingen lubberen. En dat de hals ook te wijd is door er een gewone zoom in te leggen. Maar goed, het is maar om mee te slapen. Onderaan maakte ik geen zoom, de zomen van de mouwen lubberen ook, maar op de paspop zien die mouwen er echt wel uit als op de foto van het patroon 🙂

DSC_5154

Tweede lap stof was een dunne geribde tricot, ook geen schitterende kwaliteit maar dit naaide toch al wat makkelijker. Het stuk stof was iets groter, en ik kreeg er net het kimono shirt uit dat ik ooit al maakte (en waarvan ik het patroon zelf tekende) voor de naailes. Ik was eerst van plan overal boorden aan te zetten, maar dat plan werd na de mouwen weer opgeborgen. Niet genoeg stof. En niet genoeg goesting, want het zou kunnen dat ik ergens nog een overschot zitten heb (ik gebruikte deze stof al eerder). Gewone zomen dus bovenaan en onderaan. Weer geen topper, maar ook goed genoeg om te slapen.

DSC_5164

Van het derde stuk stof werd ik al ongerust, het was ongeveer hetzelfde als het eerste maar een andere kleur. Gelukkig, gelukkig was de kwaliteit net iets beter en naaide het ook net iets beter. Hiervan had ik het meeste, en kon ik een shirt maken met lange mouwen. Het Deer & Doe Plaintain shirt, waarvan je het patroon ook gratis kan downloaden.

DSC_5166

Dit had ik nog niet eerder gemaakt. Zonder al te veel nadenken ging ik voor maat 40. Dat was vrij goed, alleen zag het er op papier nogal smalletjes uit, en na wat nameten heb ik er toch 4cm bij gedaan. Goed, want het t-shirt past perfect. Een heel mooie hals, vind ik, die in deze stof wel lukte met nekband. Niet schitterend, maar goed genoeg.

DSC_5168

(collier: deBATjes.com)

En nu weet ik dat ik dit patroon kan gebruiken voor “betere” t-shirts met lange mouwen. Ik maakte geen zoom onderaan en aan de mouwen, omdat de stof omkrult en niet rafelt.

DSC_5176

Voila, 3 slaapshirts erbij!

DSC_5131

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?