DSC_5135 Deze stond hier al even op de paspop te wachten, ik steek het maar op het duistere weer, waardoor ik geen foto’s kon maken. (les excuses en al).

Ik zoek al een tijdje naar een geschikt patroon voor een onderjurkje, tot nog toe zonder succes. Maar: dit begint er al héél goed op te lijken! Om niet te zeggen dat het patroon Kwik Sew 3554 eigenlijk wel helemaal mijn goesting is.

DSC_5138

Ik kocht bij stoffen.net dunne tricot, grijs met witte bolletjes. Ergens, ik denk ook bij stoffen.net, vond ik donkergrijze rekbare kant zonder al te veel frullen.

Weer durfde ik niet kleiner te gaan dan een large, en dat valt behoorlijk mee, maar toch mag het nog een maatje kleiner. (klein hoeraatje dringt zich op)

DSC_5147

De uitvoering ging behoorlijk vlot. Hier en daar een paar kleine foutjes en problemen. Zo is het strikje tussen de cups eigenlijk helemaal niet voorzien wegens dat ik niet ben aan strikjes, maar verhult het wel dat het aan elkaar zetten van de cups niet goed lukte. Onderaan gaat de stof bij het aanzetten van het kant ook lubberen.

Ik heb dus een paar lesjes geleerd voor de volgende versie (stofje ligt al klaar): ik weet hoe ik de cups netjes in orde kan krijgen, en onderaan zal er een gewone zoom komen in plaats van kant. En een maatje kleiner zal het jurkje ook worden.

DSC_5142

Collier: deBATjes.com

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

Zeg het eens?