lilith van Tales from the Crib deelt hoe ze werkt, en vraagt of wij zin hebben om dat ook te doen. Maar ja, zelfs al zit ik ziek thuis, tuurlijk wil ik dat, zo staat er hier weer eens iets anders dan een blogpost over handwerk (die er ook nog aankomt, als ik me goed genoeg voel om foto’s te nemen). Niet dat ik zo hoog oploop met mijn werk of de manier waarop ik dat doe. Het is wel zo dat ik de laatste jaren steeds meer verantwoordelijkheid draag en mijn job steeds zwaarder wordt, maar ik heb niet het idee dat ik dat zo georganiseerd of doordacht aanpak. De dingen zijn organisch gegroeid, en zo blijf ik dat ook aanpakken.

Huidige job: boekhouder/personeelsverantwoordelijke bij vzw Farmaka, een vzw die artsen, overheden en consumenten wil informeren over een verantwoord gebruik van geneesmiddelen.
Huidige mobiele toestellen: HTC Windows Phone 7.8, een Acer tablet, Kindle Paperwhite
Huidige computer: Lenovo Flex laptop (blah blah type en al weet ik niet echt helemaal precies *kuch*)

Ik heb nog steeds mijn “oude” 7.8 Windows Phone, omdat ik niet kan scheiden van mijn HTC, die ik een fantastische telefoon vind. En hij is niet kapot. En een nieuwe kost zoveel geld. Maar: het is soms al zoeken naar apps die ook voor Windows Phone gemaakt zijn, en voor mijn oude versie wordt uiteraard niks nieuws meer gemaakt. Dus ik zal ooit wel eens moeten overschakelen. Maar ik wil liever een overlock dan een nieuwe telefoon!

Mijn laptop thuis is er eentje met touch screen, daar ben ik helemaal aan verslingerd geraakt. In die mate zelfs dat ik bij anderen wel eens een vinger op hun scherm plant, om dan te moeten constateren, oeps, dat ze geen touch screen hebben. En op mijn eigen PC op het werk heb ik dat uiteraard ook, dat mijn vinger af en toe naar mijn scherm gaat, *pets, neen, mag niet!* Uitermate verslavend, vind ik, zo’n touch screen, maar ik besef dat niet iedereen het daarin met me eens is.

Zonder welke apps/tools/software kun jij niet werken en waarom?

Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird en Evernote.

Firefox is en blijft mijn favoriete browser, die ik ook voor werkdoeleinden gebruik. Hij mag dan wat trager zijn dan Google Chrome, hij heeft een aantal handige extensies die ik moeilijk kan missen. Zoals bijvoorbeeld NoSquint, een extensie waarmee je per domeinnaam de grootte van de pagina (foto’s en al) of tekst kan instellen. Belangrijker nog: deze extensie onthoudt deze instellingen ook, per domeinnaam. Voor iemand zoals ik die niet goed ziet, een heel handige extensie die ik niet meer kan missen.

Mozilla Thunderbird is mijn mailprogramma. Op het werk is dit wat uitgebreid met een aantal extensies. Er wordt van ons verwacht dat we via webmail werken, maar omdat ik de mails van ons info adres ook binnenkrijg (inclusief een steeds groter wordende berg spam), blijf ik toch liever met Thunderbird werken, omdat de spam daarin beter beheersbaar is. Ik heb er ook een kalender inzitten, met een aantal reminders voor vaste werkitems die steeds terugkeren: om de maand (lonen doorgeven bijvoorbeeld), om de 3 maanden (afrekeningen maken, facturen maken), enzovoort.

Evernote gebruik ik niet voor het werk, wel voor thuis. Dat is zo’n beetje mijn verzamelplaats geworden voor de alles wat met boodschappen en eten te maken heeft: ik hou er een boodschappenlijst in bij, een lijst met inspiratie om een weekmenu op te stellen, de huidige en voorbije weekmenu’s, en recepten. Een grote hoop informatie die ik heel makkelijk kan structureren, waarin ik makkelijk mijn weg vind, en waardoor het me steeds minder tijd kost om een weekmenu samen te stellen.

evernote

Hoe ziet je bureau eruit?

Thuis heb ik geen bureau meer, op het werk wel. Hoe mijn bureaus eruit zien, vertelde ik onglangs hier.

Wat is je favoriete to do list manager?

Ik blijf sukkelen om een goede to do list manager te vinden. En te gebruiken. Want dan maak ik al eens een lijstje, dan gebruik ik het niet. Zoals vorige week, toen ik in de auto besloot vlaai te maken, de ingrediënten in een lijstje op mijn telefoon zette, maar het in de winkel dan toch niet gebruikte, en weer vertrok zonder 2 van de ingrediënten. Tja. Deze blogpost inspireerde me wel om Wunderlist nog eens uit te halen.

Is er naast je telefoon en computer een gadget waar je niet zonder kan?

Zoals lilith: mijn Kindle Paperwhite. Ik ben een fervent lezer, en sedert ik een tijd geleden van papieren boeken overstapte naar de Kindle, kan ik niet meer zonder. Hij ligt meestal op bed te wachten tot ik ’s avonds kom lezen, soms neem ik ‘m mee, zoals onlangs naar de wachtzaal van de dokter. Ik ben er zo zot van en gebruik ‘m zo vaak, dat ik hem voor hij kapotgelezen is, ga vervangen door een Kindle Voyage, want die spreekt me nog meer aan. Alleen wachten tot die hier in België geleverd kan worden…

kindle05

In welke alledaagse bezigheid ben jij beter dan de rest? Wat is je geheim?

Het huis rommel-vrij houden. Correctie: de benedenverdieping, en onze slaapkamer. De rest is de zaak van de kinderen. Ik hou niet van rommel, en ik ben er goed in om rommel op te ruimen. Een geheim heb ik daar niet voor. Alleen dit: regelmatig opruimen, de boel niet laten verslonsen, want dan heb je uren werk. Het is gewoon kwestie van rommel meteen op te ruimen. Uiteraard ziet je bureau er niet netjes uit als je aan het werken bent, maar na een werkdag neem je 5 minuten de tijd om alles op te ruimen, en de dag nadien arriveer je bij de zaligheid van een opgeruimd bureau. En kan je met een klaar hoofd weer beginnen. Ik zweer erbij, echt waar. En al die zever van “ik vind alles terug in mijn rommel”, “een creatieve geest heeft rommel nodig”: bullshit en excuses. Voila. Neh. Ha!

Waar luister je naar terwijl je werkt?

Over het algemeen luisteren we naar Studio Brussel. We leggen wel eens iemand onbeschaamd het zwijgen op als het de Hattrick is. De muziek, de reclame of het nieuws beu, zet ik wel eens Spotify op om naar één van m’n playlists te luisteren, of speelt één van ons twee DJ op Youtube.

Wat ben je op dit moment aan het lezen?

Een spannend boek in een reeks van 9 die ik spotgoedkoop kocht op Amazon. Niet te geloven wat een goedkope e-books je daar kan vinden. Als je in het Engels wil lezen.

Ben je eerder een introvert of een extrovert?

Introvert, definitely.

Hoe ziet je slaaproutine eruit?

Niet normaal voor de meeste mensen. Meneertje Mertens begon tot een paar maanden geleden om 5u te werken, in Brussel, dus hij stond vroeg op. Ik stond ook op, een kwartier voor hij vertrok, zodat ik hem nog effe zag. Dan begon onze dag beter. Nu begint hij iets later te werken, maar we hopen op een terugkeer naar het vroege ritme. Want het bevalt ons wel. Vroeg gaan slapen (19u in bed, is het streefuur, en dat lukt meestal wel), ergens tussen 2 en 4u opstaan. Die stille ochtenduren: de zaligheid zelve. We zouden het niet meer kunnen missen.

Vul in: ik zou graag _____________ deze vraagjes laten beantwoorden.

Jij, natuurlijk, jij die de moeite neemt dit te lezen. Doe maar! Ik ben benieuwd!

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

“The best you can is good enough”, zingt Thom Yorke, en dat advies is wat mij betreft het beste wat er bestaat.

Is er iets dat je hieraan wilt toevoegen dat ook interessant kan zijn voor je lezers?

Hard werken wil niet zeggen dat je geen pauzes mag nemen. Integendeel: volgens mij werk je zonder pauzes minder hard. Want je houdt dat gewoon niet vol, de hele tijd hard werken. Je moet tussendoor even je hoofd leegmaken, je spieren losmaken. Al is het maar door op tijd en stond eens recht te staan en rond je bureau te lopen. Of naar de printer te lopen. Of naar de watermachine. Of naar de keuken. Die twee laatste zijn daarbij ook belangrijk: voldoende drinken (my weak spot). Doe eens onnozel, zwier eens met je armen, doe eens een danspasje, strek je benen eens uit. Ga naar het raam en kijk naar de blauwe lucht/de grijze lucht/de regen/de regenboog/de sneeuw. Ga eens een klapke doen met een collega. Ook belangrijk trouwens, dat klapke met een collega.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. ““The best you can is good enough”, zingt Thom Yorke, en dat advies is wat mij betreft het beste wat er bestaat.”

    Het advies dat ik jou al heel mijn leven hoor geven 🙂

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: