DSC_4519

De oplettende lezer (kijker) heeft al een paar dingen gezien, gisteren.

DSC_4532

Onder andere het bovenstukje en topje van dit jurkje. Ik kocht het patroon McCall’s M6923 om verschillende redenen. Ik wil een jurkje maken met een verhoogde taille, zoals mijn trouwkleedje, en dit neigt al in de richting. Nog een beetje verhogen en we zitten goed. En ik vind het ook mooi, zo’n kleedje met een bovenlaagje in een transparante stof. Twee vliegen, één klap, en al.

Eerder maakte ik al een eenvoudige versie in katoen, zonder de overlay. Om te proberen. Viel wat groot uit, maar kijk, Lies vindt het wel mooi en draagt het. Hoera!

Nu had ik zwarte tricot en zwart kant van de markt in Maastricht. En daarmee wou ik een tweede versie proberen. Jurkje in tricot, met een topje erover in kant. Nog niet aan elkaar genaaid. Wel met verhoogde taille. Daarvoor hoefde ik enkel de vouw gebruiken van de “petite” versie. Simpel! Ik ging meteen twee maten kleiner dan de vorige versie, en dat zit ongeveer goed. Mag misschien in tricot nog een maatje kleiner.

Ook simpel: de versie in tricot vereist geen rits. Veel minder werk, veel minder gefoefel.

DSC_4530

De lap zwarte tricot was klein voor een jurkje, dus was het passen en meten. De lengte van het jurkje werd flink ingekort, maar dat is wel mooi. Van het kant maakte ik enkel het topje, dus daar moest ik niet zo oppassen. Zoals aangegeven in het patroon, kon ik de onderkant ook tegen de stofrand aanleggen, want een zoom onderaan naaien uitspaarde. De kwaliteit van deze stoffen van de markt van Maastricht was ietsje beter dan de andere stukken die ik kocht, gelukkig maar. Feit is dat ik me niet snel geneigd zal voelen om “even naar Maastricht te rijden” om stofjes te kopen, dat is het echt niet waard.

DSC_4508

In ieder geval, dit jurkje werd erg vlot in elkaar gezet (ondanks mijn aanval van lamlendigheid), en ik ben er heel tevreden mee. Zoals Lies terecht opmerkte had ik ook het patroon uit de Burda voor Beginners kunnen gebruiken hiervoor, maar het patroon zal zijn nut verder nog wel bewijzen.

DSC_4491

Collier: deBATjes

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: