Eén van mijn eerste naaiprojectjes, mijn derde, zo blijkt, was een simpele boodschappentas. Gemaakt uit een leuk stofje, gekocht bij Stoffen Artevelde. Een deel van de lap heb ik nog, ik gebruik hem voor kleine projectjes. Zakjes, een houder voor Lies haar Kindle.

Mijn boodschappentas is populair bij Sophie, mijn collega met wie ik samen in de bakvissenbokaal zit. Gaat ze boodschappen doen in de Carrefour op de Dampoort (nog altijd het vuil Geebeetje in mijn hoofd, maar het is toch wat beter dan vroeger), vraagt ze vaak om mijn “champignonnekes” om haar boodschappen terug mee naar de Kleindokkaai te zeulen.

Dus rijpte het idee in mijn hoofd: ik maak haar ook eens een boodschappentasje! In een leuk stofje en al. Dus zo geschiedde. Geen champignonnekes maar balonnekes, die ik vorig jaar bij Le Chien Vert gekocht had. Ik maakte er meteen ook een envelopzakje bij om de boodschappentas in te steken, met een Kamsnapje erin.

DSC_3977

DSC_3978

DSC_3981

Om het een klein beetje spannend te houden, probeerde ik nog eens iets nieuws uit: de French seam. Zo is dat boodschappentasje mooi afgewerkt en zie je binnenin geen rafelende stof.

(en het is niet dat ze mijn champignonnekes niet meer mag gebruiken hoor!)

DSC_3985

Lies, ook wel een zwakje hebbend voor tassen en tasjes, zag de boodschappentas en ooooohde dat ze ook wel zoiets wou. Dus maakte ik hetzelfde maar ietsje anders: de oren wat langer, een dubbele gevoerde tas. Buitenkant een overschot linnen (dat strijkt zo goed, ge ziet dat wel aan de foto’s), binnenkant balonnekes in andere tinten. Schoon, of niet?

DSC_3964

DSC_3965

Om het ook hier wat spannend te houden, heb ik het tasje mooi afgewerkt met twee rijtjes zigzagsteken.

DSC_3972

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?