DSC_3957

Ik zoek al maanden naar een patroon van een jurk met een verhoogde taille, maar tot nog toe heb ik nog niets in dien aard gevonden. Iets wat een beetje lijkt op het jurkje waarin ik trouwde, dat ik overigens voor 30 euro kocht bij H&M en daarna nog jaren gedragen heb. Het hangt nog steeds in mijn kast.

Een jurkje met verhoogde taille dus. Niet te vinden. Dit patroon, McCall’s M6923 Misses’/Miss Petite Dress, gaat al wat in de goede richting. Niet dat ik petite ben, maar goed. Wat ik ook leuk vind, is zo’n jurkje met daarboven een tweede, transparante laag. Twee vliegen in één klap, dus hoppa, aangeschaft.

Ik maakte er ondertussen een testversie van: een versimpelde versie van het kleedje, zonder het “contrastlaagje”. Om eens uit te proberen hoe het zat met de maten.

DSC_3934

Ik meen me te herinneren dat ik de stof bestelde bij Koekepeertje, een overschotje in uitverkoop van één of andere merkstof, maar ik vind de informatie niet meer terug. Merkstof, want de stof was maar een meter breed, en dat is uiteindelijk toch maar smallekes. Ik kreeg het kleedje nauwelijks uit 2 meter, heb uiteindelijk de achterpanden in de andere richting moeten leggen of het lukte gewoon niet. Ik heb natuurlijk geen maatje 36 hè, dan was het misschien nog gelukt, maar met maat 16, wat naar ik vermoed overeenkomt met een maat 42, was het supernipt.

Voor de rest: piece of cake! Naaien met katoen is gewoonweg zalig, de naald gaat als door boter, het strijken levert mooie naadjes op, zaligheid. Ik heb gewoon helemaal nergens gesukkeld met dit jurkje. En een rits moest ik niet eens gaan kopen, die vond ik in een voorraadje ritsen dat ik eens kreeg van Janna haar schoonmama, kwam goed van pas!

DSC_3952

Wat de maat betreft: Het jurkje mag zeker een maatje kleiner. Het is toch altijd wat zoeken waar je gaat uitkomen, en vermits katoen niet rekt, durf ik niet te klein te gaan. Maar een maat minder mag zeker, en misschien twee ook. Alhoewel ik schrik heb dat de mouwgaten dan een beetje te klein zouden durven zijn. We zien wel.

Blijft de twijfel of ik dit wel ga dragen. Want af en toe val ik voor een stofje dat ik supermooi vind, maar dat eigenlijk wat te bleek is… ach, we zien wel. Moest er iemand geïnteresseerd zijn om over te nemen, laat maar weten! Maat 42 ongeveer, en het is heel mooi afgewerkt!

In ieder geval: in mijn hoofd zit al hoe ik het volgende kleedje ga maken, stofje en al. En avant!

DSC_3954

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: