DSC_3860

Voor mijn Cal2014 had ik wol gekocht waarvan de kleuren me achteraf niet aanstonden. Andere kleurtjes gezocht en opnieuw begonnen. Maar nu had ik daar toch een flink aantal bollen Stylecraft Special DK die ongebruikt in de schuif lagen. Kan toch niet zijn.

Dus viste ik een aantal bollen terug op, en besloot een trui te maken. Een trui die makkelijk moest zijn om te maken, en ook makkelijk moest zitten. De Antalia Sweater kwam hiervoor in aanmerking: ruim, lang, wijde mouwen, mooie V-hals.

DSC_3868

Omdat ik toch altijd wat moeilijk moet doen, is het een streepjes-trui geworden, wat de zaken best wel wat compliceerde. Zwart, (ik zal het maar bij de Engelse namen houden want vertalingen vind ik niet) bottle, meadow, midnight, denim, teal in dikke strepen.

 

DSC_3851

En ik had het goed gezien: het is inderdaad een makkelijke trui om te maken. Veel gewoon rechtdoor breien, met hier en daar wat meerderen en minderen. En onderaan een siersteekse dat goed te doen was.

Alleen de afwerking van de hals, daar heb ik vreselijk mee gesukkeld. Als ik het aantal steken genomen had dat ik de werkbeschrijving staat, denk ik dat ik die niet over mijn hoofd gekregen had. En beginnen midden vooraan in de V? Don’t think so. Uiteindelijk (na 4 keer herbeginnen) heb ik mijn goesting gedaan, ben achteraan beginnen breien en heb er zoveel steken opgezet als ik nodig vond, ook niet geteld hoeveel steken dat dan waren. Het afzetten is nog steeds niet goed, dat trekt teveel tegen. De kraag is sowieso de plaats waar er veel fouten zitten: het opzetten was ook niet altijd goed genoeg dus zit hier en daar een gaatje. En er zit een fout in het achterpand waardoor dat te lang is, en ik heb een paar dingen moeten wegfoefelen. En foefelen is natuurlijk nooit goed.

DSC_3864

Soit. Ik ben best wel tevreden. Plan is om donkergrijze wol te zoeken, en deze trui nog eens opnieuw te maken.

DSC_3875

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?