DSC_3767

Ik word een beetje uitgelachen hier thuis, omdat ik nu afkom met een vest. “Een beetje warm voor dit weer, niet?”, is de standaard reactie. Maar ja, ik begon er dan ook aan in december of zo! Kan ik het helpen dat dat ding nu af is!

Ik zag dit mooie vest op de site van Drops. Ik kocht geen al te dure wol bij Phildar, synthetischen brol maar ik wilde iets wat vrij makkelijk te wassen was en zo. In een favoriet kleurtje. En ik kocht leuke houten knoopjes.

Ik prutste wat aan het patroon. In de eerste plaats een beetje zoeken voor de maat, omdat mijn wol ietsje dunner was dan er in het patroon gebruikt wordt. Ik wilde namelijk echt geen te dik vest. Dan de gerstekorrelsteek: dat lukt mij dus niet, ik raak altijd de tel kwijt. Ik heb die vervangen door blokjes van 4 steken. En ik vind dat dat er ook mooi uitziet.

DSC_3792

Toen alle stukken gebreid waren, ging ik eens ten rade bij mijn ma, die vroeger nog gebreid heeft voor Phildar. Ik voelde me niet zo zeker van het in elkaar naaien van de stukken, en mijn ma heeft me getoond hoe dat moet gedaan worden. Daarna nog zitten breien aan een andere trui, zo bleef dit toch weer nog wat liggen. Nu waren vest en trui gelijk af, en kan ik mijn nieuw aangeleerde aan-elkaar-naai-kunsten meteen dubbel toepassen. (hoewel de trui nu ook weer ligt te wachten, blijkt dat ik rondbreinaalden nodig heb om ‘m af te werken *huilt*)

Content van het resultaat, het vest past goed, de knoopjes zijn supermooi, en de details zijn leuk.

DSC_3793

DSC_3775

DSC_3768

PS: ge weet toch nog dat ge moet klikken op de foto’s om ze in het groot te zien hè. En dan kunt ge, als het voor u nog vakantie is (voor mij niet meer *huilt nog wat meer*) en in het geval ge u verveelt, u eens bezighouden met de verschillen te zoeken.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: