deken_jannaflorian05

Ik beloofde aan de kinderen dat ze elk een deken meekrijgen als ze het huis uitgaan.

Vorige zomer begon ik aan dat van Janna en Florian. In het gedacht dat ik er nog wel wat tijd voor zou hebben. Ergens onderweg legde ik de werken zelfs een tijdje stil, omdat het te snel vooruitging. Maar toen pakten ze me op snelheid, en gingen ze kort voor nieuwjaar samenwonen. Oeps, dan maar snel voortdoen! Ik had het gevoel dat ik met een beetje teveel dingen tegelijk bezig was, dus zette ik het breiwerk op de wachtlijst, en concentreerde me op het grote deken.

Ze kozen zelf het patroon op mijn uitgebreide dekentjes-bord op Pinterest, en de kleurtjes van de wol die ik zelf geselecteerd had. Het originele patroon gaat uit van veel kleurtjes, Janna en Florian hielden het bij 3 kleuren (oker, donkerbruin en bleekgroen) en zwart voor de boordjes.

deken_jannaflorian04

Het patroon (Tiffany’s Afghan, op een site waar echt een buttload aan mooie gratis patronen staat) zit echt fantastisch in elkaar. Enkele soorten driehoeken, vierhoeken, vijfhoeken en zeshoeken, die prachtig in elkaar passen. Wiskunde in haakpatronen, je ziet het wel vaker.

deken_jannaflorian03

Het patroon was veel te klein voor een tweepersoonsdeken, dus haakte ik het 2x, en een deel ervan haakte ik nog eens 2x.

De meeste vormen waren leuk om haken, sommige van de driehoeken iets minder. Het in elkaar zetten was minder plezant, heel veel kleine stukjes haken en héél veel draadjes om in te stoppen. De eerste keer haakte ik alles aan elkaar, waarna ik alle draadjes instopte. Géén goed idee, ik ben dagen bezig geweest met draadjes instoppen. De keer erna haakte ik enkele stukken aan elkaar en stopte daarna de draadjes in, dat ging iets vlotter, maar het bleven veel draadjes. Veel draadjes. Op het eind heb ik gewoon voortgedaan en voortgedaan, om er toch maar vanaf te zijn.

Maar het resultaat mag er zijn, past perfect bij hun slaapkamer.

deken_jannaflorian02

deken_jannaflorian01

Foto’s gemaakt door Janna. Klik voor groter formaat!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?