Soms zie je zo iets waarbij je meteen, in een flits, denkt: “ja, dat is het!!”. En dat had ik bij een tricotje (edit: ik werd erop gewezen dat dit een link is naar de katoenen versie. toen ik dat wilde corrigeren, zag ik de stof in tricot niet meer staan, enkel in andere kleuren. het is wel degelijk tricot, van Stenzo, en ik vermoed dat ze elders nog wel te vinden is) dat ik zag op de site van Den Depot.

nalarok01

En vrij kort daarna lag er een metertje van bij ons thuis. Om een rokje mee te maken, ah ja.

En dat is dan zo’n snel tussendoor projectje, instant gratification. Op een uurtje of twee af, en dat duurt dan alleen maar 2 uur bij mij omdat ik ondertussen nog wat loop te lanterfanten, wat pruts op mijn laptop, een tas koffie drink…

Vree simpel, vree plezant. Het achterpand van het a-lijn rokje van Mme Zsazsa op de stof gelegd, knip knip knip, zijnaden dichtgenaaid met de neplocksteek van mijn zalig machien, tunneltje voor de rekker, zoom onderaan, rekker erin gestoken (zelfs dát ging vlot) en gaatje dichtgenaaid, etiketje erin genaaid en voilà. Een nieuw rokje.

nalarok03

Past zeer toevalligerwijs (echt) ook goed bij de laatste Renfrew top.

nalarok02

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Oei, fak, foute link, het is wel een tricotje! en inderdaad, heel geschikt voor een kleedje! ik corrigeer meteen de link.

  2. Het ziet ernaar uit dat ze momenteel de tricot versie niet meer hebben bij Den Depot. Komt wellicht nog wel binnen, en zal elders ook nog wel te vinden zijn. Ik heb ze hier en daar al gezien.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: