truitje02

Na het Burda jurkje, was het tijd voor de Renfrew top.

Vorige vrijdag had ik veel patronen overgetekend, waaronder dit. Ik had een metertje “teststof”, goedkope gebreide stof, die ik wel mooi vind. Een metertje maar, ik wist dus dat het nipt zou worden. Ik ging voor model C (watervalhals) maar met korte mouwtjes. Ik draag toch graag shirts met een T-shirt met lange mouwen onder.

Ik paste en mat en puzzelde. En knipte. En begreep bij de tweede stap van de uitvoering van het patroon dat er twee stukken nodig waren van de cowl voor een shirt met watervalhals in plaats van het ene dat ik geknipt had. OK dan. Daarvoor had ik absoluut niet genoeg stof, dus over naar plan B, het model A met een gewone ronde hals. De stof voor de boord daarvan kon ik uit de cowl van de watervalhals knippen.

Dat was eigenlijk het enige probleem dat ik tegenkwam. Voor de rest ging alles supervlot, de stof naaide lekker, de maat zit perfect. De kraag is niet helemaal koosjer, maar ik vind ze leuk zo, en voor een testmodelletje kan het me helemaal niet schelen. En hier en daar een plooitje te veel in de mouwen, maar ach, wie ziet dat nu!

truitje03

Dit patroon zal nog veel gebruikt worden ten huize Satur9!

truitje

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Ik ben ondertussen al aan een tweede versie bezig, die gaat stukken minder vlot, maar dat ligt vooral aan de stof 🙂 Binnenkort meer daarover! Ik kan het patroon echt wel aanraden.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: