Zo kleertjes maken voor kleine kindjes? Ik had dat nog nooit gedaan. Had. Nu wel. En leuk dat het was! Tante Fie zag het wel zitten dat ik een rokje zou maken voor Vifje, en ik dacht, “waarom niet”. Daarna dacht ik “oei, wat heb ik nu weer gezegd, ga ik dat wel kunnen?”. Maar goed, het was beloofd.

Ik herinnerde me wel dat je niet veel nodig hebt voor zo’n kleinemeisjesrokje. Een halve meter stof, niet meer dan dat. Bij Den Depot kocht ik een half metertje tricot, en een half metertje boordstof.

Ik vroeg Vifje haar maten op bij tante Fie, want helemaal gerust was ik er toch niet in. Na veel info (confectiemaat, omtrek van het buikje, lengte van een ander rokje) bleef ik twijfelen, maar zo gaat dat zeker als je je model niet in huis hebt.

Ik tekende hier en daar wat patroontjes over, maar hield het uiteindelijk bij een simpel rokje met boordstof. Om te proberen gebruikte ik eerst een overschotje van een rokje van mezelf, een leuk stofje dat ik ook geschikt vind voor 3 jarige meisjes. En wow, dat ging vlot! In no time had ik een goed gelukt rokje, dankzij de heel duidelijke tutorial van Elisanna.

vif02

Daarna zette ik de schaar in het mooie Lillestofje, en ik no time had ik een tweede rokje voor Vif.

vif01

Wat ging dat vlot en snel! Hopelijk passen de rokjes nu nog ook…

vif03

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d