De nieuwe naaimachine is ondertussen al uitgebreid uitgeprobeerd. Als eerste werkte ik er een project mee af dat al maanden aansleepte (daarover later meer). Daarna wilde ik écht écht écht wat snelle projectjes afwerken, ik wilde resultaat zien.

Als eerste dus een pyjamabroek voor Meneertje Mertens, met een stofje uit de uitverkoophoek van Stoffen Artevelde voor 2,5 euro de meter. Daar word ik altijd vrolijk van. Ik dacht dat het katoen was, maar uiteindelijk zat er wat rek in, en glibberde het behoorlijk. Maar niets waar mijn machine geen weg mee kon, ik wilde dan ook specifiek een machine die goed overweg kon met tricot en co. Meneertje Mertens heeft de broek nog niet gepast, dus of ze goed is?

pyjama

Het volgende was een rokje voor mezelve, met een stofje van In den Beer. Het was me gedaagd dat ik hiermee niet te lang moest wachten, want dit is echt wel een winterstofje bij uitstek. Ik viste een rokje uit de kast, tekende het over, en flanste het in elkaar. Ahum. Niet goed. De stof is te dik, het rokje ging “staan”, vooral achteraan was het niet mooi. Ander plan dan maar. Recht rokje uit de kast gevist, en nagetekend op het a-lijn rokje. Dit was wel goed, dus.

rokje

Afwerking is niet helemaal koosjer wegens niet alles opnieuw willen beginnen, we zien wel hoe dat afloopt. Voor de rekker had ik een experimentje gedaan, want ah ja, met een nieuwe machine moet je vanalles uitproberen. Rekker meteen vastgenaaid in de zoom bovenaan. Ook niet echt koosjer, maar het ziet er toch redelijk ok uit.

rokje02

De volgende dagen nog volgen nog wat afgewerkte projectjes!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?