De migraine nestelt zich in mijn zetel, gezellig naast mij, en kijkt me grijnzend aan. Jaja, ze kan het nog. Ze heeft moeten inbinden, de laatste maanden. Gestopt met roken, al meer dan drie maanden, goed voor de bloeddruk, slecht voor het grijnzend beestje in de zetel. Het dagelijks aperitiefje tijdens het koken ook afgeschaft, wegens alcohol en stoppen met roken gaan niet goed samen. Goede invloed op de bloeddruk, en dubbel slecht voor het grijnzend beestje in de zetel. En zo heb ik de laatste maanden veel minder last van hoofdpijn én migraine (hoofdpijn is niet noodzakelijk gelijk aan migraine, en migraine is niet noodzakelijk gelijk aan hoofdpijn, ik kan migraine hebben zonder hoofdpijn en hoofdpijn zonder migraine).

Maar kijk, het beestje is nu toch even terug, af en toe moet het haar dominant kopje eens opsteken, eens vals grijnzen naar mij en zeggen dat ik vooral niet moet geloven dat het helemààl voorbij is. Daarvoor zal ik toch nog wat jaren moeten wachten.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?