Omdat lijstjes leuk zijn. En omdat het nu heel duidelijk herfst is. Het lijstje van de seizoenen in volgorde van favoriet naar jakkes.

  1. Lente. Ik denk altijd dat de zomer mijn favoriete seizoen is, maar dat is het niet, want de lente is de aanloop naar de zomer, en anticipation is half of the fun. Al het leuke moet dan nog komen. Alles is nieuw, fris, geurig, fleurig.
  2. Zomer. Mijn pseudo-favoriete seizoen dus. Wegens warm, mooi weer, vakantie… althans, dat hopen we toch altijd. Soms valt het wat tegen. Maar toch: de bomen zijn groen, en dan ben ik tevree.
  3. Herfst. De aanloop naar het hatelijkste seizoen. Iedereen vindt de herfst en zijn kleuren mooi. Ik hou niet van het verval. Ik hou wel van verval in een stad, geef me een site als de dokken en ik ben content. Maar verval in de natuur en het weer, en wind en regen en koude en slechte vooruitzichten? Nope. Don’t like.
  4. Winter. Tja. Koud. Maanden en maanden aan een stuk. Nat. Maanden en maanden aan een stuk. Donker. Maanden en maanden aan een stuk. Soms zegt een slimme wel eens dat dat de natuur is en dat dat nu eenmaal zo gaat en dat we daardoor moeten. Ik weet dat wel. Dat wil niet zeggen dat ik het leuk moet vinden, toch? En daarbij, de laatste jaren, vrieskou en sneeuw? Neen. Bah.

We staan er weer goed voor, de komende maanden. Ack.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: