Jaja, de tweede opdracht voor de naailes was ook spannend. Een schort!

Ach ja, we kunnen er maar iets moois van maken hè. Dus kocht ik een heel mooie stof bij Stoffenidee: zwaar grijs katoen, dat gebruikt wordt om werkkledij te maken. Bij Veritas kocht ik biaislint in een bordeaux-paars kleurtje. De stof werkte echt zalig. Ik heb nog nooit zo mooi mijn rafelkanten gezigzagd!

Het patroon vergroten viel goed mee. Beetje rekenwerk, vooral omdat ik nog geen geruit patroonpapier gevonden heb.

Omdat grijs nogal grijs is, had ik op voorhand besloten ook aan de zak biaislint te zetten, zodat dat gekleurde lijntje de eentonigheid een beetje breekt. En omdat ik zo ook al eens op een recht stukje kon oefenen, dat leek me ook mooi meegenomen. Ik had daar altijd schrik van, om met biaislint te werken, maar die schrik bleek onterecht: het is echt gemakkelijk, heel gemakkelijk.

Voor de lol heb ik het volledige schort met bordeaux garen gestikt, en hier en daar ook een dubbele zoom gestikt.

De uitleg om zelf linten te maken stond mij niet al te wreed aan, die heb ik gemaakt op de manier zoals ik ze in het boek van Mme Zsazsa leerde.

Voor de rest: content van het resultaat. Rosa kan aan het werk!

les_002a

schortcollage

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: