In de solden bestelde ik betaalbare stofjes bij Les Tissus du Chien Vert. Voornamelijk betaalbare tricot met mooie motiefjes voor volwassenen, niet zo simpel om te vinden. Ik was heel blij met de levering. De levering was niet echt snel maar stelde me niet teleur: mooie kwaliteitsstofjes die daarbij nog leuk verpakt waren ook.

chienvert01

Mijn eerste wapenfeit met tricot was een rokje. Ik heb een paar heel simpele rokjes in tricot die ik heel graag draag. Dus was het simpele plan: namaken.

Dus: lap stof dubbelgevouwen, bestaand rokje erop gelegd, overgetekend met naadwaarden (opzij 1cm, onderaan 3cm, bovenaan ongeveer 5cm), uitgeknipt, en aan elkaar genaaid.

Et voila: dat is zoals het zijn moet!

rokjechien01

rokjechien02

Je moet natuurlijk opletten dat je stof ongeveer evenveel rekt als het origineel, want anders heb je een probleem (uhuh, dat merkte ik die keer dat ik het met een “oefenstofje” uitprobeerde). En je kan het rokje ook eerst uittekenen op patroonpapier, maar soms doe ik graag gevaarlijk.

Blij en tevree, want dit zat echt wel in no time in elkaar. Voor herhaling vatbaar!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: