Nadat Google met het bericht kwam dat het Google Reader zou liquideren vanaf 1 juli, ben ik wat andere feedreaders beginnen uittesten. Waar ik eerder al over schreef. Na wat verder gebruik, het vervolg van deze zeer subjectieve test.

Na twee weken wachten, waren mijn feeds eindelijk geïmporteerd in The Old Reader. Ik vond dat bizar, om het zacht uit te drukken. Verder dan dit ben ik niet geraakt, ik was een beetje ontmoedigd door het lange wachten. Later, misschien nog.

Ik heb Bloglovin een tijdje uitgeprobeerd, wat er in het begin veelbelovend uitzag. Hoewel het trage verschijnen van nieuwe blogposts me al heel snel irriteerde. Een nog groter probleem vond ik na verloop van tijd dat je vanuit Bloglovin heel moeilijk naar de originele postings raakt. Je blijft altijd binnen het frame van Bloglovin zitten. En dat vind ik verschrikkelijk, maar dan ook verschrikkelijk irritant.

Door dat probleem besloot ik feedly toch nog maar eens uit te proberen, hoewel ik dat programma in eerste instantie nogal onoverzichtelijk vond. En wat blijkt: it’s growing on me. feedly is eigenlijk een extensie die je in je browser moet installeren. Je kan lekker spelen met de lay-out, waardoor het zo overzichtelijk wordt als je zelf wil. feedly plaatst (als je dat wil) ook een “feedly mini” op elke webpagina die je bezoekt, een klein grijs vierkantje rechts onderaan, dat helemaal niet opdringerig is. Daarmee kan je gemakkelijk feeds toevoegen, maar ook pagina’s delen op Facebook, Pinterest enzovoort.

Dus, momenteel gebruik ik feedly. Voor mij hoeven deze programma’s geen app te hebben voor de smartphone, blogs lezen doe ik zelden op mijn telefoon. Maar dat feedly ook te lezen is op de Kindle, dat lijkt me dan wel weer leuk, voor de toekomst.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: