Dit was geen haakprojectje, het was een haakproject.

In juli/augustus moeten we geen zomerspullen meer maken, dan is het tijd voor de herfst- en of winterspullen. Ik zag een vestje dat me meteen aansprak: beetje flodderig, heel lange mouwen. Dat heb ik graag. Dus heb ik nu een floddervestje.

Ik begon eraan ergens begin juli, zaterdag was het af. Maar tussendoor was ik wel bezig aan heel wat andere spullen, waaronder twee grote projecten, want ik wissel graag af. Het haken op zich was absoluut niet moeilijk. De verschillende stukken (achterpand, 2 voorpanden, 2 mouwen) beginnen, dat was iets anders. Daar was ik pas echt goed mee weg toen ik aan de mouwen begon. Het achterpand ben ik een keer of 3 herbegonnen, het lukte me maar niet. Dan maar met een dikke fout erin, 3 keer is echt genoeg. En niemand die die fout gaat zien.

Het in elkaar zetten viel over het algemeen best mee, panden aan elkaar haken is leuker dan panden aan elkaar naaien. Behalve de mouwen, daar heb ik behoorlijk op gezweet. En tegen dan was ik het eigenlijk ook helemaal beu.

De knoopjes harkte ik bij elkaar uit de verzameling die ik ondertussen aangelegd heb, en ik vind ze best wel mooi!

(klik op de foto voor een grote versie)

Interesse? Het patroontje vind je hier. Ik gebruikte zwart Safran kantoen, dat heel lekker haakte maar wel behoorlijk afging, iedere keer zwarte pootjes na het haken. Ik volgde het patroon vrij getrouw, behalve het folieke aan de mouwen hield ik wat simpeler. Ik maakte het vestje in de maat large, en het valt lekker groot en slobberig uit, maar dat is wat ik wilde.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: