Zou het niet de heetste zomer in 10 jaar worden? Hadden ze ons dat niet beloofd? Als we een hete zomer willen, zullen we die zelf moeten maken, denk ik zo.

En ja, ik word ervan verdacht dat ik niet wil dat het warm wordt, omdat ik me dan helemaal te pletter kan haken aan dekentjes en spreien en zo. Maar dat is geen waar! Ik wil wel dat het warm wordt! Dat het zo heet wordt, dat ik niet meer kán haken! Daar dient de zomer namelijk voor. Winter dient voor sneeuw, en die hebben we gehad. Zomer dient voor hitte, die hebben we nog niet gehad.

Gisteren had ik iets waar ik in de winter al een gruwelijke hekel aan heb, en ik de zomer al helemaal. Koude voeten. Van die ijskoude voeten waarvan ik me geheel en al slecht ga voelen. Tja, sokken? Sokken. Duh.

Ah, de zomer van 2003. Weken aan een stuk. Zon, zomer, hitte. Zalig. Meneertje Mertens en ik kenden elkaar nog niet zo lang, en ik herinner me uren dat we rondcruiseden in zijn auto, raampjes open, armen buiten, luidkeels meezingend met Coldplay. Hij had nog nooit met zoveel plezier in de file gestaan, zei hij, die keer dat we uren vastzaten op de E17.

Waar blijven ze nu toch, met die heetste zomer in 10 jaar?

Het enige voordeel is dat ik de planten in de tuin geen water moet geven. Nadeel: ze zijn dan ook helemaal plat en murw geregend.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: