Een voordeel (een, echt veel zijn er niet) aan examens: ze gaan voorbij. Met het huishouden heb je dat niet, dat blijft elke dag duren, opnieuw en opnieuw en opnieuw altijd dezelfde werkjes. Het steekt me een beetje tegen de laatste tijd. Vandaar ook het besluit: na de examens gaan de kinders allemaal eens koken. Ha. Maar dat was dus nog niet vorige week. We zaten er nog midden in, toen. En het was weer moeilijk te bedenken wat we allemaal zouden eten. Dus veel saaie dingen en klassiekers.

  • Maandag

Snijboontjes, rösti, braadworst

Braadworst de dag voordien gehaald bij de slager (andere vind ik niet lekker), snijboontjes uit de diepvries, rösti uit de diepvries. Viel best wel mee allemaal, ondanks de diepvrieskost.

  • Dinsdag

Pangasiusschnitzel, gebakken aardappelen, sla, tomaat, vinaigrette

Ze zijn er hier zot van, van de pangasiusschnitzels van de Colruyt. Samen met krielaardappeltjes gebakken in olijfolie, waar ik een nest kruiden bij gooi (lookpoeder, basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, waar ik op dat moment zin in heb). Jonge slaharten, tomaatjes, en een simpele vinaigrette. Meer moet dat niet zijn.

  • Woensdag

Spaghetti

Uitgesteld relais, voorzien de vrijdag voordien. Smaakte nu ook.

  • Donderdag

Bloemkoolschotel

De studentjes zijn hier altijd tevreden mee.

  • Vrijdag

Pita

Ondanks examens moet een ongezonde traktatie ook eens kunnen. Op zijn minst goed voor de moraal.

  • Zaterdag

Macaroni met groenten en hesp

“Gezonder dan dit kan je niet hebben”, vond Milan, en hij had best wel gelijk. Macaroni, allerlei groentjes (de overschot in de ijskast opgebruikt: ajuin (neen, die kwam niet uit de ijskast), wortels, paprika en courgette), en hespblokjes erbij. Vers geraspte gruyère erover, en nog even in de oven.

(toegegeven, het zou nóg gezonder kunnen, met volkorenpasta bijvoorbeeld, en zonder kaas, en de hesp vervangen door iets anders, maar dit was al behoorlijk deftig, vind ik)

  • Zondag

Pizza

We deden nog eens van zelfgemaakte luie-wijven-pizza. Smaakt altijd.

En nu ga ik haken en woordjes opvragen. Dat laatste voor de allerlaatste keer deze examens.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: