Haakprojectje 8: mislukte slets

Ik ben aan een vestje voor mezelf bezig, en omdat het een beetje saai is, had ik besloten tussendoor nog iets anders te doen.

Iets waar ik een tijdje geleden ook al aan begonnen was, en wat toen ook al fout gelopen was. Slofjes voor Lies. Het begon met de wol: iets harigs, wat moeilijk haakte, en helemaal niet uit te trekken was. En uittrekken moest ik, want ik snapte de ballen van het patroon. Begonnen, met veel moeite uitgetrokken. Herbegonnen, weer niet goed, niet uitgetrokken want het lukte niet. Met een overschotje wol van de Wibra opnieuw begonnen, en toen snapte ik ineens wat de bedoeling was. OK.

Boeltje opzij gelegd. Andere wol gaan kopen bij de Wibra. Want nog een detail over die wol die ik had: die mocht enkel met de hand gewassen worden. Zeer handig, voor sletsen, echt. Zaterdag nog 2 keer het begin overnieuw gedaan (dat kan ik nu goed jong, ongelooflijk!), maar van het vervolg snapte ik ook al de ballen. En het zat helemaal gedraaid. Weer een stuk opnieuw begonnen. En omdat ik mijn rijtjes niet meer geteld kreeg, het maar helemaal overgedaan. Toen was het iets of wat beter, nog niet ideaal, maar het was wel te fixen.

Toen vertrok Lies voor het weekend, en kon ze dus niet passen. Dan maar 1 slofje zo goed als afgewerkt, maar de draadjes niet ingestopt, en het bandje over de voet nog niet gehaakt ook. Aan het tweede ging ik ├ęcht niet beginnen.

En maar goed ook, want wat ik vermoedde, was juist: het leek nergens naar, paste niet, was niet goed. Maar ik had al beslist: hier begin ik niet meer opnieuw aan. Ik ben het beu. Ik trek het zaakje uit, en maak met een deel van de wol nog een extra telefoonzakje voor Lies. En dat is het. Want ik weet niet echt waar ik precies in de fout gegaan ben, en ik vermoed dat als ik het opnieuw probeer, ik gewoon weer dezelfde fouten maak. Tja, het kan niet altijd goed gaan zeker?

(er is al een stukje uitgetrokken, Lies wou dat graag doen, en ik realiseerde me pas achteraf dat ik nog een foto wou nemen van mijn misbaksel)

Toch zin om jezelf te tergen? Hier is het patroon. (trouwens: volgens mij is de slets op de foto niet echt wat er in het patroon staat, het klopt gewoon niet, het is ook andere wol)

Terug naar mijn vestje. Wat ook al niet helemaal naar mijn zin gaat trouwens.

 

Verwante Berichten:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: